Blog

Dieta cu lămâie şi sirop de arţar; cum a slăbit Beyonce cu ea

Dieta cu lămâie şi sirop de arţar, cu care poţi slăbi foarte mult într-un timp scurt, a devenit cunoscută după ce multe vedete internaţionale au folosit-o. Beyonce a slăbit şase kilograme în două săptămâni ţinând această dieta, pentru filmările la “Dreamgirls”. Aşa că puteţi găsi această dietă şi sub denumirea ”dieta Beyonce”.

Cura este mai mult una de detoxifiere.

Cel care a lansat această cură este Stanley Burroughs în 1940. Cei care au ţinut cura au spus că pe lângă pierderea mare în greutate într-un timp scurt, au beneficiat şi de detoxifiere şi au avut o stare generală mai bună după ce au ţinut cura.

Beneficiile dietei cu lămâie şi sirop de arţar

Puteți rămâne pe această dietă total lichidă timp de până la 40 de zile, dar pentru cele mai bune rezultate, rămâneți pe ea timp de zece zile. Majoritatea oamenilor aleg să ţină cura trei zile, dar chiar și o perioadă scurtă de timp pe regim poate duce la o scădere semnificativă a greutății.

Bogat în vitamina C, A, B, acid citric, aminoacizi, calciu, magneziu, fosfor şi potasiu, sucul de lămâie are efect purgativ, deoarece stimulează digestia. Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, acesta este şi un puternic antioxidant, grăbeşte arderea grăsimilor şi reduce celulita.

Ca beneficii principale ale curei sunt:

 • Pierderea în greutate, datorată restricției calorice
 • Curăţarea colonului, care în sine poate provoca scădere în greutate
 • O reducere a inflamației corpului (veţi vedea cu burta dispare pe parcursul dietei, picioarele se dezumflă), care poate încuraja exercițiile fizice
 • Detoxifiere, dând o senzaţie de uşurare

Mod preparare

 1. Adăugați 2 linguri de lămâi proaspăt stoarse într-un pahar. Dacă nu aveţi lămâi, puteţi folosi şi lime. Lămâile sunt pline de vitamina C și, de asemenea, acționează ca un diuretic ușor.
 2. Adăugați 2 linguri de sirop de arțar (acest tip de sirop îl puteţi găsi, de regulă, în supermarket-uri). Siropul de arțar vă asigură necesarul de energie pe parcursul unei zile.
 3. Adăugați un vârf de linguriță de piper cayenne. Dacă acest gust este prea puternic la început, atunci este bine să utilizați mai puțin piper cayenne în prima zi. Ardeiul Cayenne stimulează circulația, astfel încât organismul să poată elimina mai eficient toxinele.
 4. Adăugați apă fierbinte până umpleţi paharul și amestecați. Cel mai bine este să beți cald, deoarece acest lucru ajută intestinele să elimine toxinele.

Cum se ţine dieta cu lămâie şi sirop de arţar

 1. Goliți-vă frigiderul de orice ispite alimentare înainte de a începe. Această dietă nu permite hrană solidă. Doar o ceaşcă de ceai de mentă fierbinte este permisă seara, în care puteţi pune o linguriţă de miere.
 2. În fiecare dimineață beți un litru de apă sărată. Se amestecă două linguri de sare de mare iodată într-un litru de apă și se bea. Acest lucru va provoca o mișcare a intestinului, astfel încât stați lângă o toaletă. Este necesar să beţi apa sărată în fiecare dimineață pentru ca această dietă să fie eficientă.
 3. În timpul zilei, asigurați-vă că ați consumat șase până la doisprezece pahare de limonadă.
 4. Rămâneți în dietă atâta timp cât simţiţi că o puteţi ţine. Trei zile sunt preferate de majoritatea. Dacă aveţi un organism sănătos o puteţi ţine timp de 10 sau 40 de zile.
 5. Începeți trecerea de la cură la un regimul alimentar normal prin consumarea mai multor pahare de suc de portocale în prima și a doua zi. Dacă aveți probleme digestive, diluați sucul de portocale cu apă sau beți-l cu multă gheață.
 6. În primele trei zile după ce aţi terminat cura mâncați fructe crude la prânz și cină.
 7. În ziua 4 de la terminarea dietei, puteți începe să mâncați în mod normal. Pentru a păstra pierderea în greutate obţinută e bine să aveţi un regim de viaţă sănătos, să mâncaţi echilibrat şi să faceţi mişcare. E bine să luaţi din când în când suplimente alimentare de slăbit, o puteţi face şi pe parcursul curei pentru a vă fi mai uşor să o ţineţi. Printre suplimentele recomandate sunt Eco Slim, Chocolate Slim sau Cafea Verde.

Sfaturi și trucuri

 • Nu ţineţi o cură bazată pe o dietă lichidă, decât dacă vă aflați într-o stare bună de sănătate.
 • Nu utilizați miere sau îndulcitor artificial în loc de sirop de arțar
 • Nu ţineţi această dietă dacă sunteți pe orice medicament, inclusiv antidepresive și antibiotice
 • Este normal să simțiți amețeli, vărsături, dureri articulare, oboseală, slăbiciune și foame în timpul acestei diete.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *