Blog, Nutriție, Slăbire

Cura de slăbire cu cireşe

cura-cirese-beneficii-reteta-sfaturi-slabit

Cireşele sunt fructe delicioase, au conţinut mare de apă şi au puternic efect detoxifiant. Poţi urma o cură de slăbire şi îţi vom arăta cum poţi face asta sau le poţi consuma pentru că sunt sănătoase, iar efectul depurativ îi ajută, în special, pe cei care au reumatism, gută, constipaţie, litiază biliară sau renală.

cura-cirese-beneficii-reteta-sfaturi-slabit

Avantajele consumului de cireșe pentru a slăbi

Cireșele ajută la scăderea în greutate deoarece:

  • sunt o sursă excelentă de fibre care ajută la curățarea intestinelor, astfel încât pierderea în greutate este posibilă şi rapidă
  • ajută la eliminarea acidului uric din articulații și la reducerea inflamației, astfel încât este mai ușor să faceți mișcare, iar efectele sunt utile pentru persoanele sedentare
  • conțin flavonoide care previn acumularea de colesterol rău în artere
  • contribuie la reducerea inflamațiilor și, astfel, ajută corpul să se refacă după exerciții fizice
  • sunt foarte bogate atât în ​​vitaminele A și C, care îi ajută pe cei cu boli autoimune, pe cei care suferă de reumatism sau rezistența la insulină
  • cireșele conțin, de asemenea, fier, calciu și bor, minerale care ajută la îmbunătăţirea calităţii sângelui și a oaselor
  • conţin potasiu, care vă ajută corpul să rămână hidratat

Sunt, în esenţă, două tipuri de cure cu cireşe. Una în care introduceţi cireşe în alimentaţia obişnuită, iar alta în care mâncaţi doar cireşe. În ambele variante, e bine să faceţi şi puţină mişcare, să dormiţi bine, să luaţi un supliment de slăbit, iar Idealica este o bună recomandare şi are rezultate excelente. Pe parcursul curei e bine să renunţaţi complet la zahăr, iar dacă nu puteţi să îl înlocuiţi cu zahăr brun sau îndulcitor pe bază de ştevie.

Metoda 1: Reduceţi 500 de calorii din alimentaţia zilnică şi mâncaţi cireşe

Acest lucru împreună cu introducerea de cireşe în alimentaţia zilnică ar trebui să vă ajute să slăbiți două kilograme pe săptămână.

Puteți pierde cel puțin două kilograme pe săptămână mâncând cireșe şi scaăzând 500 de calorii zilnic.

Metoda 2: Mănâncă 15 cireșe crude de trei ori pe zi cu un pahar mare de apă cu gheață

Este echivalentul unei căni cu cireșe. Apa te ajută să ai senzaţia de saţietate şi împreună cu cireșele îţi reduce din pofta de mâncare. O cană de cireșe are între 78 și 97 de calorii și conține 3 grame de fibre. Dacă este posibil, înlocuiți o masă, cum ar fi prânzul, cu cele 15 cireșe.

Fibrele din cireșele crude vă pot ajuta să slăbiți.

Metoda 3: Ţine o dietă cu cireşe şi proteine

Mănâncă în fiecare zi o sursă bună de proteine ​​cu conținut scăzut de grăsimi. Friptura, puiul, curcanul, ouăle și peștele sunt sursele preferate de proteine ​​animale pe care ar trebui să le consumați în fiecare zi pentru a vă asigura că obțineți suficienţi nutrienţi. Acest lucru este, de asemenea, necesar, deoarece cireșele nu conțin proteine. Consumul de friptură vă asigură că veți obține suficiente proteine ​​în timp ce urmați această dietă de pierdere a greutății cu cireșe.

Deci, această metodă vă oferă posibilitatea să mâncaţi cireşe şi o friptură pe parcursul unei zile. Atenţie, nu exageraţi cu consumul de cireşe. Cantitatea zilnică nu trebuie să depăşească un maxim de două kilograme, în condiţiile unei vieţi active. Dacă sunteţi sedentari, reduceţi cantitatea la maxim un kilogram. Mai trebuie să ştiţi că 100 de grame de cireşe au circa 63 de calorii.

Metoda 4: Mănâncă cireşe şi evită alimentele care îngraşă

Pe lângă cireşe, mănâncă legume, salate, nuci și semințe și evită pâinea, cartofii și pastele. E bine să îţi reglezi organismul să respecte un program de viaţă sănătoasă. Asta înseamnă trezit dimineaţa, dacă se poate face puţină mişcare ar fi excelent, dacă nu, e recomandată măcar o plimbare în cazul în care aveţi o viaţă sedentară. Apoi să aveţi grijă să mâncaţi de 3-4 ori pe zi, e bine să vă stabiliţi ore exacte şi să renunţaţi la orice fel de gustare dintre mese. Somnul este şi el foarte important. Dormiţi opt ore pe noapte.

Metoda 5: Mâncaţi doar cireşe timp de trei zile

Este o cură ceva mai drastică, dar cu rezultate pe măsură. Nu e bine să o ţineţi mai multe zile consecutiv, din cauză că veţi avea deficit de proteine şi de minerale. O puteţi relua luna următoare. Cireşe puteţi găsi acum în supermarketuri şi când nu mai e sezonul lor. La micul dejun puteţi începe cu cireşe sau cu un ceai din cozi de cireşe. Între mese e recomandat să beţi şi multă apă minerală. Evitaţi sucul de cireşe, chiar dacă este făcut acasă, la storcător. Cireşele e bine să le consumaţi numai crude. Nu trebuie să faceţi exces, să mâncaţi prea multe fructe. Pentru a avea porţiile bine stabilite, planificaţi patru mese pe zi. La fiecare dintre mese puteţi consuma echivalentul unei căni cu cireşe.

cura-cirese-smoothie-bautura-sfaturi-retete-slabit

Modalități suplimentare de a adăuga cireşe în dieta ta

Cel mai bine este să mănânci cireşe crude sau congelate. În niciun caz să nu consumaţi la dietă suc de cireşe din comerţ pentru că are foarte mult zahăr.

1. Puteţi pune o cană de cireşe la smoothie maker. Asta dacă vă grăbiţi şi nu aveţi timp să mâncaţi fructele crude. E recomandată mâncarea fructelor aşa cum sunt şi nu sub formă de sucuri sau siropuri, pentru că organismul are timp să asimileze mai uşor zahărul conţinut de aceste fructe. Să nu uităm, cireşele au un conţinut destul de mare de zaharuri. Puteţi bea un pahar de apă după smoothie.

2. Vara puteţi pune fructele îngheţate în apă şi aşa aveţi apă răcoritoare cu gust plăcut de cireşe.

3. Puteţi pune cireşele fără sâmburi în iaurt cu zero grăsime sau în lapte degresat.

4. Dacă faceţi sport, puteţi bea un smoothie de cireșe şi ciocolată neagră amară. Se amestecă 1 cană de lapte de migdale cu o cană de cireșe negre înghețate, două linguri de pudră de cacao (sau o bucăţică de ciocolată neagră amară) și puţin îndulcitor de ştevie. Aceasta este o băutură bună de luat înainte de antrenament, deoarece proteinele din laptele de migdale și zaharurile din cireșe vă vor ajuta la menţinerea unui efort susţinut.

5. Mic dejun cu seminţe chia și cireșe

Feliați 8-10 cireșe fără sâmburi într-un castron. Se amestecă împreună, într-un blender 1/3 dintr-o ceașcă de semințe de chia înmuiate, ½ ceașcă de migdale, 1 cană de curmale, două linguri de suc de portocale. Amestecați până când devine o pastă groasă. Puteţi pune şi puţin lapte de migdale, dacă vă place. Acest mic dejun oferă toți nutrienții de care aveți nevoie pentru a vă alimenta ziua, iar conținutul ridicat de fibre și proteine ​​ajută la combaterea poftei de mâncare pentru prima parte a zilei.

Beneficii cireşe pentru sănătate

  • cireşele stimulează şi susţin imunitatea organismului
  • reglează funcţia sistemului digestiv, cireşele au rol în reglarea procesului de fermentatie intestinală, prin conţinutul ridicat de antioxidanţi pe care îl conţin
  • au un efect diuretic excelent datorat conţinutului mare de potasiu
  • cireşele contribuie la creşterea acuităţii vizuale
  • au un efect detoxifiant
  • cireşele susţin producerea melatoninei de către organism
  • sunt excelente pentru remedierea pielii uscate: un pumn de cireşe fără sâmburi se amestecă până devin pastă şi se aplică pe faţă. După 20 de minute, tenul se va clăti cu apa minerală. Este o mască naturală eficientă, nutritivă şi hidratantă.
  • cozile de cireşe sunt recunoscute pentru efectul diuretic, de tratare a bolilor tractului urinar. Au şi efect antiinflamator. Ceaiul se prepară prin fierberea a 30g de cozi de cireşe într-un litru de apă, se strecoară şi se beau trei căni pe zi.
  • remediu bun pentru gripă. Se pun la macerare 50g de cozi de cireşe într-un litru de apă timp de 12 ore. Amestecul se va fierbe timp de zece minute şi se va lăsa la infuzat alte zece minute. Se scurge, iar lichidul rezultat se va bea în patru părţi egale, pe parcursul unei zile.

Sfaturi și trucuri

Cireșele galbene sunt la fel de nutritive ca cele roșii sau negre.

Cireșele galbene au ceva mai multă vitamina A decât cele roșii.

Cireșele negre au mai mulți antioxidanți.

Consumul de cireşe poate ajuta la pierderea grăsimii abdominale.

Sucul de cireșe este hrănitor, dar nu este recomandat în cure, deoarece este concentrat şi are conținut ridicat de zaharuri, pe care organismul trebuie să le asimileze rapid.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *