Blog, Nutriție

Cum slăbeşti când ai peste 50 de ani

După 50 de ani este mai greu să slăbim şi o să vă arătăm de ce se întâmplă acest lucru. Vă vom arăta cum să pierdeţi kilogramele în plus mai uşor şi asta prin 4 metode:

1. Adoptarea unei diete sănătoase

2. Regim de exerciţii fizice

3. Luați suplimente alimentare

4. Făcând schimbări în stilul de viață

Pe măsură ce anii trec, obervi că e mai greu să scapi de kilogramele în plus şi asta te afectează atât din punct de vedere al sănătăţii, cât şi al aspectului general. Dacă acumulezi kilograme începi să ai probleme cu durerile de spate, coloana ta nu mai poate susţine un corp greu, cu genunchii, cu diabetul şi inima. Kilograme în plus aduc şi acumulare de grăsime pe organe. Pentru a-ţi fi mai uşor să slăbeşti, poţi apela la Idealica, un supliment pe bază de extract de fructe exotice şi cafea verde.

Atât bărbaților, cât și femeilor le este mai greu să slăbească după vârsta de 50 de ani, deoarece:

  • până la 50 de ani arzi mai puține calorii în general, ceea ce înseamnă că dacă arzi 2.000 de calorii la 20 de ani, acum arzi doar aproximativ 1.500, în funcție de sănătatea ta generală, dietă, genetică și nivelul de activitate.
  • multe femei experimentează menopauza completă chiar la vârsta de 50 de ani, ceea ce determină o dereglare hormonală ce provoacă rezistență la insulină și creștere în greutate.
  • mulți bărbați încep să experimenteze andropauză la această vârstă, ceea ce înseamnă că produc mai puțini androgeni și, prin urmare scade masa musculară şi se dezvoltă depunerea de grăsime corporală.
  • la ambele sexe, metabolismul este mai lent (poate începe să scadă de la vârsta de 30 de ani), provocând o creștere suplimentară în greutate de două kilograme în fiecare an şi e mai greu să scapi de ea pe măsură ce trec anii.
  • pierderea mușchilor se întâmplă în mod natural la persoanele în vârstă, ceea ce determină corpul să ardă calorii într-un ritm mai lent.
  • scăderea treptată a metabolismului va face corpul să stocheze carbohidrații sub formă de grăsime, în loc să-i folosească drept energie şi asta duce la îngrăşare și celulită.
  • durerile articulare și musculare, rezultatul îmbătrânirii sau pur și simplu acumularea kilogramelor în plus îi fac pe mulți să facă mai puține exerciții fizice, făcându-i mai vulnerabili la creșterea în greutate.
  • mulți oameni de peste 50 de ani au avut slujbe de birou toată viața, ceea ce duce la un stil de viață sedentar care provoacă creșterea în greutate.
  • mulți oameni de peste 50 de ani fac parte dintr-o generație care a adoptat o dietă nesănătoasă de fast food, plină de carbohidrați, zahăr, amidon, sodiu, grăsimi și aditivi.
  • mulți oameni din această generație de peste 50 de ani fumează, ceea ce provoacă leziuni fiecărui organ din organism și distruge metabolismul.
  • în general, o treime dintre oameni au o formă de rezistență la insulină până la vârsta de 50 de ani, ceea ce provoacă diabet de tip 2 și creștere în greutate.
  • poluarea mediului este în creștere, majoritatea persoanelor cu vârsta peste 50 de ani fiind expuși la apă, alimente și aer cu un anume grad de poluare, ceea ce provoacă creșterea în greutate din cauza infecțiilor, consumului de substanțe chimice și aditivi din alimente.

Sfaturi slabit

Iată câteva modalități de a lupta împotriva kilogramelor în plus şi de a avea un stil de viaţă sănătos:

1. Încercați să vă mențineți la un aport de 1.500 de calorii pe zi

Puteți folosi informaţiile de pe internet la numărarea caloriilor, veţi veadea cum în timp cunoaşteţi şi puteţi aprecia ceea ce trebuie să mâncaţi şi cât. De asemenea, pe biovitamina.ro găsiţi sfaturi utile şi reţete cu unu număr redus de calorii. Menținerea unui deficit de calorii de 100 până la 200 de calorii pe săptămână este modul în care vă asigurați că veți pierde două kilograme pe săptămână.

2. Elimină complet zahărul din alimentaţie

Renunţaţi la zahărul din ceai și cafea, veţi veadea că vă obişnuiţi repede cu gustul. Dacă vreţi neapărat să îndulciţi cafeaua şi ceaiul puteţi folosi îndulcitori din ştevie. Renunţaţi la băuturile dulci carbogazoase care conţin foarte mult zahăr. Poate aţi fost uimiţi sau acum aflaţi că un singur pahar de astfel de băutură are 10 linguriţe de zahăr. Renunţaţi şi la produsele de patiserie şi la dulciuri. Nu folosiți îndulcitori artificiali pentru a înlocui zahărul, pot agrava și mai mult retenția de apă și boala ficatului gras.

3. Stai departe de mâncarea grasă și de fast-food

Mâncarea grasă, procesată, inclusiv fast-foodul, conține toate ingredientele care blochează metabolismul, cum ar fi sodiu, grăsimi saturate, zahăr și amidon. Este şi foarte bogată în calorii.

4. Reduceți aportul de sare.

De asemenea, ar trebui să evitați să utilizați înlocuitori de sare, deoarece majoritatea conțin încă suficient sodiu pentru a provoca balonare.

5. Evitați să mâncați pâine, paste, orez alb și cartofi, care sunt alimente care vă influențează nivelul zahărului din sânge și provoacă creștere în greutate. Aceste alimente se transformă imediat în zaharuri atunci când le ingerați și provoacă o creștere în greutate.

6. Asigurați-vă că aveți o dietă care conține grăsimi sănătoase și evitați grăsimile saturate. Grăsimea sănătoasă se găsește în uleiul de măsline, uleiul de cocos, ouă, avocado, crustacee, somon și nuci.

Şi acum vă prezentăm cele patru metode de slăbire.

Metoda 1: Adoptarea unei diete sănătoase

Adoptaţi o dietă mai sănătoasă, cu conținut scăzut de calorii. Consumul de multe legume este bun pentru pierderea în greutate după 50 de ani.

  • Încercați să consumați aproximativ 1.500 de calorii pe zi

Puteți folosi un contor de calorii care vă poate ajuta să determinați valoarea calorică a multor alimente comune. Acest lucru este foarte util atunci când vine vorba de menținerea aportului caloric sub un anumit nivel. Pe biovitamina.ro găsiţi multe reţete delicioase şi sănătoase cu un număr stabilit de calorii.

  • Renunţaţi la zahăr

Elimină-l complet din dieta ta. Nu-l mai pune în ceai și cafea și nu mai bea cola. Citiți toate etichetele ingredientelor pentru a vă asigura că nu îl consumați accidental sub alte forme, cum ar fi glucoză, fructoză și zaharoză în produse precum cereale, sucuri, prăjituri și conserve. Dacă aveți nevoie de un înlocuitor de zahăr, alegeți sirop de arțar, sirop de agave, ştevie.

  • Renunţaţi la băuturi carbogazoase dulci

Înlocuiți cola cu zahăr sau alte băuturi carbogazoase dulci cu ceai neîndulcit cald sau cu gheață, după preferinţă, sau cu apă infuzată cu fructe naturale.

  • Renunţă complet la fast-food

Acesta este pasul numărul unu pe care îl puteți face din prima zi de când vă propuneţi să slăbiţi. Mâncarea fast food conține tot ce vă încetineşte metabolismul, inclusiv zahăr, sare, sodiu, grăsimi saturate și amidon. În plus, cele mai multe mâncăruri fast food conţin mult mai multe calorii decât produsul pe care l-ați putea face acasă. Un cheeseburger de casă poate avea 360 de calorii dacă îl faci singur, dar unul cumpărat la un restaurant fast-food poate avea până la 1.500 de calorii. O pungă de cartofi prăjiți dintr-un restaurant fast-food poate avea 400 de calorii, în cazul în care un cartof copt, făcut acasă, ar putea avea doar aproximativ 100 de calorii și vă poate furniza vitaminele A și C.

  • Reduceţi consumul de sare

Începeți prin a nu mai săra alimentele, deoarece cea mai mare parte a aportului de sodiu provine din alimentele pe care le mâncați. De asemenea, este important să ştiţi că multe sosuri sau alimente semipreparate conţin deja sare când le cumpăraţi, aşa că e indicat să citiți bine etichetele oricăror alimente pe care le cumpărați pentru a vă asigura că nu conțin o cantitate mare de sodiu. Orice ingredient cu cuvântul sodiu sau NA (denumirea chimică pentru sodiu) este unul pe care ar trebui să-l lăsați pe raftul magazinului. Atunci când cumpărați sare, alegeţi una iodată.

  • Evitați alimentele cu amidon

Încercați să eliminați pâinea, pastele, orezul alb și cartofii din dieta voastră zilnică, deoarece alimentele cu amidon se transformă în zaharuri care vă influențează nivelul de zahăr din sânge.

  • Mănâncă alimente cu calorii negative

Acestea sunt alimente care au atât de puține calorii încât corpul tău consumă mai multă energie pentru a le digera decât o conțin alimentele în sine. Aceste alimente sunt bogate în fibre și apă. Exemple de alimente cu calorii negative pe care ar trebui să le consumați cât mai des posibil includ mere, banane, fasole neagră, varză, conopidă, fasole verde, grepfruit, salată verde, fulgi de ovăz, spanac, ananas și ridichi.

  • Adoptaţi o dietă care conține grăsimi sănătoase din avocado, crustacee, nuci și uleiuri sănătoase (ulei de măsline și de cocos)

Aceste tipuri de grăsimi vă ajută creierul și sistemul endocrin să funcționeze optim și previn ca zaharurile din organism să provoace probleme. Evitați grăsimile saturate nesănătoase, cum ar fi untul, margarina, maioneza, sosurile, cremele și grăsimile care se găsesc în alimentele prăjite.

Metoda 2: Regim de exerciții fizice

Nu trebuie şi chiar nu e indicat să vă apucaţi brusc de exerciţii fizice complexe. Dacă aţi avut o lungă perioadă în care aţi fost sedentar începeţi prin a face plimbări, din ce în ce mai lungi. O bună idee e să folosiţi dispozitive sau aplicaţii pe telefon care contorizează paşii şi să vă propuneţi un anume număr de paşi zilnic, pe care să îl creşteţi în timp. Puteţi face exerciţii de încălzire sau de întindere a musculaturii, sunt foarte bune şi pentru coloană. Scăpaţi astfel de dureri de spate.

După vârsta de 50 de ani aţi pierdut aproximativ douăzeci la sută din masa musculară pe care o aveai la vârsta de 20 de ani și trebuie să faceți exerciţii pentru a vă crește masa musculară. Acest lucru vă ajută să vă modelaţi armonios corpul.

Încercaţi exerciţii de yoga.

Nu evitaţi sălile de sport doar pentru că aveţi peste 50 de ani, faceţi sport sub îndrumarea unui antrenor. Luaţi-vă un abonament de o lună pentru început şi când o să vedeţi beneficiile exerciţiilor fizice făcute cu îndrumarea unui profesionist o să prelungiţi abonamentul cu siguranţă.

Renunţaţi la unele deplasări cu maşina şi mergeţi pe jos, alegeţi să urcaţi scări în loc să folosiţi liftul. Nu staţi în zilele libere tot timpul la televizor, mergeţi în parc sau optaţi pentru o plimbare relaxantă. Pe scurt, de câte ori aveţi posibilitatea faceţi mişcare.

Metoda 3: Luați suplimente alimentare

Suplimentele te ajută foarte mult să pierzi kilogramele în plus, îţi reduc pofta de mâncare şi îţi oferă energia necesară pe parcursul unei diete.

Idealica, de exemplu, este un supliment pentru slăbit, bazat pe extracte de fructe exotice şi cafea verde, cu rezultate excelente.

În zilele noastre, din ce în ce mai mulți oameni sunt interesați să își controleze greutatea și să slăbească pentru a își îmbunătăți sănătatea și aspectul fizic. În această luptă pentru o greutate sănătoasă, multe persoane apelează la suplimente alimentare pentru a le ajuta să atingă obiectivele lor de slăbire. Suplimentele alimentare sunt produse care conțin ingrediente nutritive, cum ar fi vitamine, minerale, fibre, proteine, enzime și alte substanțe, care sunt adesea folosite pentru a completa dieta unei persoane. Acestea sunt disponibile sub formă de pastile, capsule, pudre și lichide și sunt vândute fără prescripție medicală.

Metoda 4: Făcând schimbări în stilul de viață

Trebuie să introduci în viaţa cotidiană cât mai multe obiceiuri sănătoase. Chiar dacă nu par importante, vei vedea că au un rol major şi pe parcurs vei avea un stil de viaţă cât mai sănătos şi mai bun.

– Mănâncă o dată pe săptămână jumătate dintr-un grapefruit la micul dejun sau ca gustare. Grapefruitul este bogat în toate vitaminele, inclusiv în vitaminele A, C și A. Grepfruitul conține multe minerale, inclusiv crom, care vă poate ajuta la reglarea zahărului din sânge.

– Bea suficientă apă, ajută la detoxifiere, hidratare şi dă senzaţia de saţietate. Apa ajută corpul să elimine grăsimile și toxinele, precum și să remedieze balonarea și retenția de apă care pot face parte din creșterea în greutate legată de vârstă.

– Înlocuiţi cafeaua şi cola cu ceai. Puteți bea cât de mult ceai doriți toată ziua, deoarece este un diuretic natural care vă va ajuta să vă curăţaţi organismul. Cele mai bune ceaiuri de băut pentru pierderea rapidă în greutate sunt ceaiul verde, ceaiul de hibiscus, ceaiul de urzică, ceai de portocale.

– Mănâncă un măr pe zi. Nu numai că ține medicul departe, dar merele conțin toate vitaminele și mineralele de care aveți nevoie, inclusiv cromul, care vă ajută să vă reglați glicemia. Merele au, de asemenea, un conținut scăzut de calorii, care ajută la reglarea zahărului din sânge și împiedică grăsimea să se acumuleze.

– Stai departe de deserturile cremoase și răsfaţă-te, dacă ai poftă de dulce, cu ciocolată neagră amară cu conţinut mare de cacao. Acest tip de ciocolată este bogat în polifenoli, care pot ajuta la menținerea sănătății ficatului și a pancreasului și vă pot ajuta corpul să-și gestioneze zahărul din sânge.

– Aflați cum să gestionați stresul mai eficient. Este posibil să vă preocupe problemele de la serviciu, lipsa acestuia, probleme cu banii sau este posibil să aveți de-a face cu părinți bolnavi. Trebuie să gestionaţi cât mai bine stresul.

– Dormiţi cel puțin opt ore pe noapte. Pe măsură ce trec anii, s-ar putea să te trezești dormind pentru perioade mai scurte de timp, ceea ce în sine poate provoca dezechilibre hormonale și creșterea în greutate. Asigurați-vă că dormitorul este întunecat, răcoros și fără laptopuri și telefoane mobile și folosiți zgomot alb, muzică sau un televizor pornit foarte încet pentru a adormi. Acest lucru vă ajută să vă resetați metabolismul și veți avea mai multă energie.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *