Blog

Utilizați usturoi pentru a trata infecțiile gâtului și urechii, provocate de răceală

Răceala este una dintre cele mai comune afecţiuni, cu simptome recunoscute cu uşurinţă de fiecare. Se manifestă prin dureri de gât, de cap, înfundarea nasului sau scurgerea de secreţii nazale, febră, infecţii ale urechilor.

De cele mai multe ori, preferați să rămâneți în pat și să închideți toate ferestrele și ușile, sperând că veți fi mai bine în câteva zile. Indiferent de cantitatea de medicamente pe care o luați, nu puteți scăpa pe loc de răceală. Sunteţi mai vulnerabili de a răci atunci când sunteți alergic, stresat sau obosit. Când luaţi virusul, veți experimenta congestia nazală, strănutul, drenajul mucusului, ochii apoși și durerea de gât. Dacă afecţiunea se acutizează, se transformă în gripă. Veți avea apoi dureri musculare și febră mare.

Infecţia urechii începe adesea când o răceală cauzează o umflare şi o închidere a tubului de legătura dintre urechea medie şi gât, tub numit Trompa lui Eustache. Lichidul, care în mod normal curge, la răceala se acumulează în urechea medie. Bacteriile şi virusurile se pot dezvolta în ureche şi cauzează infecţia.

Beneficiile usturoiului

Usturoiul este atât de versatil încât nu numai că vă conferă un gust minunat mâncării, dar reușește, de asemenea, să vă ajute în tratarea infecțiilor gâtului și urechilor asociate cu răceala comună. Usturoiul conţine uleiuri volatile, vitaminele B şi C, alicina şi garlicina cu proprietăţi antibiotice, bacterioscopice şi acţiune antistafilococică. De asemenea, are în compoziţie şi săruri minerale, de sulf, siliciu, iod, sodiu, glucide, celuloză, zinc şi mangan.

Se recomandă includerea în mese a cel puțin jumătate de cățel de usturoi. Ar fi mai bine să adăugați usturoi la sfârșitul procesului de gătire, astfel încât să puteți păstra majoritatea nutrienților și aroma intactă.

Cum să utilizați usturoiul ca o soluție pentru infecțiile gâtului produse de răceli

Folosind usturoi, puteți combate răceala fără să vă gândiți la efectele secundare pe care le au medicamentele.

 1. Începeți să luați usturoiul de la primele simptome. Dacă luați usturoi înainte ca infecțiile să se înrăutățească, veți putea preveni complicaţii ale virusului sau bacteriilor.
 2. Luați în considerare tratament cu usturoi, extern și intern. Acest lucru vă va permite să vă consolidați sistemul imunitar și să vă luptați mai eficient cu infecțiile actuale.
 3. Faceți un plasture cu usturoi.
 4. Faceți un sirop de tuse cu usturoi. Nu trebuie decât să amestecaţi usturoi cu miere şi să luaţi câte o linguriţă de trei ori pe zi.
 5. E suficient să mănânci un căţel de usturoi pe zi pentru a-ţi spori imunitatea. Unii recomandă dimineaţa, pe stomacul gol, dar îl puteţi lua şi oricând pe parcursul zilei.
 6. Sirop cu usturoi. Reţeta este simplă: jumătate dintr-o lămâie, patru linguri de miere, o bucată de ghimbir, doi căţei de usturoi. Amestecaţi mierea cu lămâia, adăugaţi usturoiul şi ghimbirul zdrobite şi puteţi lua câte o ligurăţă pe zi din acest sirop atunci când sunteţi răciţi sau dacă vă simţiţi obosiţi şi stresaţi.

Cum se utilizează usturoiul pentru infecțiile urechii

Iată câteva metode despre modul în care puteți folosi usturoiul pentru a trata infecţii ale urechii provocate de răceală:

 1. Luaţi o bucată de pânză și puneți în ea usturoi pisat. Așezați pânza preparată într-un castron. Se toarnă apă caldă în castron. Îndepărtați excesul de apă fierbinte şi așezați cârpa de usturoi peste urechea afectată. Puteţi reîncălzi pânza pregătită și să o plasați sub urechea afectată, acest lucru va face ca durerea să se diminueze şi umflătura să scadă. Dacă aveți și o durere în gât, aceasta va ajuta și la diminuarea ei.
 2. Dacă aveţi o infecție a urechii după ce ați luat puțină apă în ureche în timpul înotului, iată un remediu pe care l-ați putea folosi:
 • luați un borcan mic de ulei de măsline cald
 • puneţi un căţel de usturoi și lăsaţi-l în amestec timp de cel puțin 10 minute.
 • lăsați amestecul să se răcească puțin.
 • puneți uleiul de măsline de usturoi în urechea afectată. (După aproximativ două ore, febra și durerea vor dispărea treptat.)

Sfaturi

Puteți folosi, de asemenea, usturoi pentru dureri de dinți.

Alegeți o altă soluție pe bază de plante dacă pacientul este alergic la usturoi.

Adăugați cât de des puteţi usturoi la feluri de mâncare şi sosuri.

Usturoiul este foarte bun şi pentru reglarea tensiunii arteriale, dacă aveţi astfel de probleme puteţi lua şi Heart Tonic.

Spuneți întotdeauna medicului dumneavoastră despre orice remediu pe bază de plante pe care doriți să-l încercați.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *