Blog

Mâncare sănătoasă – 7 alimente pe care trebuie să le consumați

Mancare sanatoasa dieta somon

Specialiştii au stabilit şapte alimente pe care trebuie să le consumaţi pentru o dietă sănătoasă.

Chiar dacă ţineţi o dietă şi vă număraţi caloriile, pentru o viaţă sănătoasă sunt anumite alimente care nu trebuie să vă lipsească de pe masă. Sunt considerate ”alimente potrivite” pentru că aduc un aport de vitamine şi minerale, vă dau energie şi vă asigură o balanţă nutritivă.

Vă prezentăm care sunt cele 7 alimente selectate pentru a vă asigura o nutriţie potrivită, care vă ajută să aveţi o viaţă sănătoasă și pot fi folosite în diete de slăbire.

mancare sanatoasa somon dieta slabit

Mâncare sănătoasă: somon

Atunci când alegeți surse de proteine, nu este aliment mai bun decât somonul. Somonul are duble beneficii datorită faptului că include o sursă de proteine de înaltă calitate, dar și pentru că oferă o doză bună de acizi grași Omega-3.

Omega-3 este un acid gras esenţial pe care trebuie să-l asimilați, deoarece organismul nu îl poate produce pe cont propriu. Aceşti acizi sunt responsabili de reducerea nivelului de inflamație, scăderea nivelului de colesterol, de stabilizarea nivelului glucozei din sânge și de menținerea creierului puternic și sănătos.

Simptomele deficitului de acizi graşi Omega-3 includ: oboseală, starea de slăbiciune, piele uscată, probleme cardiace, modificări ale dispoziţiei, depresie şi circulaţie sanguină deficitară.

Majoritatea oamenilor nu primesc în prezent suficienți acizi graşi Omega 3 în dieta lor, astfel încât somonul poate ajuta să aveţi aportul necesar de astfel de acizi.

Mancare sanatoasa dieta spanac vitamine

Mâncare sănătoasă: spanac

Următorul pe lista celor mai sănătoase alimente pe care trebuie să le luați în cazul unei alimentaţii sănătoase este spanacul. Spanacul este plin de vitamine și minerale, ceea ce îl transformă în aliment de top pentru oricine urmărește prevenirea bolilor.

Unele dintre substanțele nutritive pe care le puteți primi de la spanac includ vitamina K, vitamina A, mangan, magneziu, fier, cupru, vitamina B2, vitamina B6, vitamina E, vitamina C și potasiu.

Fierul este un lucru deosebit de bun pentru cei care nu mănâncă atât de multă carne roșie în planul lor de dietă, deoarece poate ajuta la prevenirea anemiei cu deficit de fier. Cei care suferă de acest lucru observă adesea stări dese de oboseală pe zi și în special în timpul exercițiilor fizice.

Mâncare sănătoasă: fructe de padure

Următoarele pe lista de produse alimentare pe care trebuie să le consumați sunt fructele de pădure. Acestea sunt pline de antioxidanți, ceea ce le recomandă într-o dietă sănătoasă. Fructele de pădure au un nivel relativ scăzut în conținutul de zahăr, mai ales în comparație cu alte fructe.

O ceașcă de zmeură, de exemplu, conține 64 de calorii, 14,7 grame de carbohidrați, din care 8 grame sunt fibre și doar 5,4 sunt zahăr. Acest lucru este perfect pentru a satisface pofta de fructe, păstrând în același timp bun nivelul de glucoză în sânge.

Afinele sunt un alt exemplu, sunt bogate în antioxidanți care pot spori sănătatea creierului și pot ajuta la îmbunătățirea memoriei la adulții în vârstă.

Indiferent de fructele de pădure pe care le alegi, poţi fi sigur că le poţi include în dieta ta sănătoasă.

Atunci când ţii o cură de slăbire poţi include şi suplimente alimentare cu rol în pierderea greutăţii. De asemenea suplimentele asigură un aport important de vitamine şi minerale. Printre cele mai populare astfel de suplimente sunt Eco Slim și Chocolate Slim.

Mâncare sănătoasă: Avocado

Avocado este bogat în grăsimi alimentare, spre deosebire de alte fructe. Profilul nutrițional al avocado este unic prin faptul că are un conținut scăzut de zahăr, fibre bogate în acizi grași nesaturați sănătoși. Aceasta înseamnă că este alegerea ideală pentru cei care folosesc o abordare cu dietă scăzută în carbohidrați, precum și pentru cei care încearcă să prevină diabetul.

Avocado este o excelentă sursă de vitamina E, care este un puternic antioxidant în organism, ce ajută la îmbunătăţirea profilului colesterolului şi a sănătăţii inimii. Ajută sănătatea pielii, a părului şi a unghiilor. De asemenea încetineşte procesul de îmbătrânire.

Avocado este folosit şi în curele de slăbire, chiar dacă are mai multe calorii decât alte fructe. Un fruct are în jur de 80-100 de calorii, în funcție de mărimea sa.

Mâncare sănătoasă: nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos este o grăsime saturată, este foarte sănătoasă pentru organism și s-a dovedit că are o contribuţie serioasă la reducerea bolilor de inimă.

Grasimile saturate din laptele de nucă de cocos sunt trigliceride utilizate diferit în organism comparativ cu cele mai multe soiuri de grăsimi saturate. Trigliceridele sunt tratate mai mult ca carbohidrați și își pot elibera imediat energia, oferindu-vă un impuls energic când aveți nevoie. Din acest motiv, nuca de cocos este o alegere populară printre cei care folosesc o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați și care caută să-și atingă nivelul de energie.

Nuca de cocos ajută şi la întărirea sistemului imunitar.

mancare sanatoasa cartofi dulci dieta

Mâncare sănătoasă: cartofi dulci

În ceea ce privește carbohidrații, pur și simplu mergeți la sigur cu cartofii dulci. Nu lăsați numele „dulce” să vă păcălească în a gândi că acest lucru nu este un aliment sănătos.

Spre deosebire de cartoful alb, cel dulce este mult mai bogat în nutrienţi. 100 de grame de cartof dulce gătit (copt sau fiert) are puţin peste 100 de calorii, 24 de grame de sodiu, 195 mg de potasiu, 6 grame de fibre, 3.6 grame de proteine, 12 grame de zaharuri, calciu, fier, 37% din necesarul zilnic de vitamina A, 16% din doza zilnică recomandată de vitamina B6, 10% din necesarul de vitamina B5, 15% din doza zilnică recomandată de potasiu şi 28% din cea de mangan. Pe lângă acestea, se regăsesc mici cantităţi de calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc, vitamina E, tiamină și riboflavină. De asemenea, cartoful dulce este o sursă importantă de betacaroten, cunoscut ca precursor al vitaminei A, un puternic antioxidant care dă culoare acestei legume atât de versatile.

Cartoful dulce poate avea mai multe varităţi de culoare, de la portocaliu, la mov sau chiar maro.

Folosirea în fiecare zi a carbohidraților neprelucrați este esențială pentru o sănătate optimă, deoarece acestea vă vor furniza energia de care aveți nevoie pentru a trece prin fiecare sesiune de antrenament, precum și în activitățile de zi cu zi.

mancare sanatoasa usturoi dieta

Mâncare sănătoasă: usturoi

Usturoiul ar trebui să fie inclus în meniul vostru cât mai des posibil. Acest ingredient oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate, inclusiv vă ajută să reduceți colesterolul, consolidând sistemul imunitar și ajută la controlul tensiunii arteriale.

Usturoiul este practic fără calorii, deci nu există nici un motiv să nu-l adăugați la dietă. Poate fi utilizat cu ușurință într-o varietate atât de largă de feluri de mâncare.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *