Blog

Cum să slăbeşti când ai peste 40 de ani

slabit-40-ani-cura-dieta-sala-kilograme
slabit-40-ani-cura-dieta-sala-kilograme

După 40 de ani este mai greu să slăbim şi o să vă arătăm care sunt cauzele fiziologice care cauzează acest lucru. Vă vom arăta cum să pierdeţi kilogramele în plus mai uşor şi asta prin 2 metode:

 1. Prin adoptarea unui regim de exerciții fizice

 2. Făcând schimbări în stilul de viață

Devine mai greu să slăbești pe măsură ce trec anii și cei mai mulți realizează cu greu că în jurul vârstei de 40 de ani au mai multe kilograme decât ar trebui, iar asta dăunează sănătăţii, dar şi aspectului fizic. De aceea, trebuie să avem grijă de noi. E bine să luaţi din când în când un supliment naturist de slăbit, precum Idealica, iar asta vă v-a ajuta foarte mult la pierderea kilogramelor în plus.

Atât femeilor, cât și bărbaţilor le este mai greu să slăbească după vârsta de 40 de ani, deoarece:

 • nu au reuşit să îşi menţină greutatea optimă şi au acumulat kilorame în plus, apare uneori rezistența la insulină după treizeci de ani.
 • în jurul vârstei de 40 de an, metabolismul poate începe să încetinească cu până la 30%, dar s-ar putea să nu începi să observi acest lucru până când nu te îngrași constant, chiar dacă mănânci ca de obicei.
 • multe femei sunt deja în pre-menopauză la vârsta de 40 de ani și pot fi chiar în menopauză timpurie, ceea ce înseamnă că hormonii încep să interfereze cu eficiența sistemului endocrin, care la rândul său provoacă și creșterea în greutate.
 • multor bărbați le este mai greu să producă masă musculară pe măsură ce îmbătrânesc, iar acest lucru în sine îi face să ardă mai puține calorii.
 • metabolismul încetează să mai depoziteze carbohidrații drept combustibil și grăsimea începe să se depună burtă și șolduri, mai ales dacă nu ai fost atât de atent la stilul de viață și la dietă.
 • durerea articulațiilor și musculare, rezultatul creșterii în greutate, vă poate determina să faceți mai puține exerciții și să luați în greutate mai mult decât de obicei.
 • mulți oameni de peste 40 de ani au deja un stil de viață sedentar care a inclus o mulțime de ore de stat la televizor, multe gustări și lucrul la birou, ceea ce provoacă creșterea în greutate.
 • dacă aveți o tendință genetică la obezitate, este posibil să începeți să o manifestați în jurul vârstei de 40 de ani.
 • poluarea mediului este în creștere, majoritatea persoanelor cu vârsta peste 40 de ani fiind expuși la apă, alimente și aer cu un anume grad de poluare, ceea ce provoacă creșterea în greutate din cauza infecțiilor, consumului de substanțe chimice și aditivi din alimente.

Sfaturi slăbit

Iată câteva modalități de a lupta împotriva kilogramelor în plus şi de a avea un stil de viaţă sănătos:

1. Încercați să vă mențineți la un aport de 1.500 de calorii pe zi

Puteți folosi informaţiile de pe internet la numărarea caloriilor, veţi veadea cum în timp cunoaşteţi şi puteţi aprecia ceea ce trebuie să mâncaţi şi cât. De asemenea, pe biovotamina.ro găsiţi sfaturi utile şi reţete cu unu număr redus de calorii. Menținerea unui deficit de calorii de 100 până la 200 de calorii pe săptămână este modul în care vă asigurați că veți pierde două kilograme pe săptămână.

2. Elimină complet zahărul din alimentaţie

Renunţaţi la zahărul din ceai și cafea, veţi veadea că vă obişnuiţi repede cu gustul. Dacă vreţi neapărat să îndulciţi cafeaua şi ceaiul puteţi folosi îndulcitori din ştevie. Renunţaţi la băuturile dulci carbogazoase care conţin foarte mult zahăr. Poate aţi fost uimiţi sau acum aflaţi că un singur pahar de astfel de băutură are 10 linguriţe de zahăr. Renunţaţi şi la produsele de patiserie şi la dulciuri. Nu folosiți îndulcitori artificiali pentru a înlocui zahărul, pot agrava și mai mult retenția de apă, rezistența la insulină și boala ficatului gras.

3. Stai departe de mâncarea grasă și de fast-food

Mâncarea grasă, procesată, inclusiv fast-foodul, conține toate ingredientele care blochează metabolismul, cum ar fi sodiu, grăsimi saturate, zahăr și amidon. Este şi foarte bogată în calorii.

4. Reduceți aportul de sare.

De asemenea, ar trebui să evitați să utilizați înlocuitori de sare, deoarece majoritatea conțin încă suficient sodiu pentru a provoca balonare.

5. Evitați să mâncați pâine, paste, orez alb și cartofi, care sunt alimente care vă influențează nivelul zahărului din sânge și provoacă creștere în greutate. Aceste alimente se transformă imediat în zaharuri atunci când le ingerați și provoacă rezistență la insulină, afecțiune care duce la creșterea în greutate.

6. Asigurați-vă că aveți o dietă care conține grăsimi sănătoase și evitați grăsimile saturate. Grăsimea sănătoasă se găsește în uleiul de măsline, uleiul de cocos, ouă, avocado, crustacee, somon și nuci.

Şi acum vă prezentăm cele două metode de slăbire.

Metoda 1: Prin adoptarea unui regim de exerciții fizice

Mersul pe jos sau cu bicicleta timp de o oră pe zi este excelent pentru pierderea în greutate peste patruzeci de ani.

Începeți un regim de exerciții care include ridicarea greutăților timp de cel puțin patruzeci de minute, de cel puțin trei ori pe săptămână. Puteţi merge la sală sau să alergaţi în aer liber. Când mergeţi la alergat nu trebuie la început să forţaţi organismul, mergeţi din ce în ce mai reprede şi pe distanţe mai mari, până când reuşiţi să faceţi alergări uşoare. Indicat este să faceţi acest lucru dimineaţa şi asta să devină o rutină. Puteţi şi să urcaţi şi să coborâţi de mai multe ori scările, dacă locuiţi la bloc. Orice tip de mişcare este bună.

Cel mai bine este să faceţi mişcare sub supravegherea unui antrenor, dar dacă acest lucru nu este posibil să căutaţi pe internet programe de sport pentru începători. Găsiţi multe programe concepute de antrenori cu experienţă. Nu uitaţi de încălzire, pentru a nu face întindere de muşchi. Nu încercaţi din prima să recuperaţi lipsa de mişcare din ultimii ani, faceţi totul treptat.

Mergeţi la înot dacă vă place acest tip de activitate. Elementele de întindere și rezistență ușoară sub apă sunt foarte bune pentru mușchii slabi și pentru a încuraja organismul să se detoxifice.

Metoda 2: Prin schimbarea stilului de viață

Primul pas este controlul caloriilor. E o regulă clară, câte calorii asimilaţi, câte consumaţi, restul se depun. Alegeţi o alimentaţie corectă pe termen lung, cu porţii corecte. O porţie corectă este cât un pumn. Închideţi pumnul şi asta este cantitatea pe care trebuie să o aveţi în farfurie.

Eliminarea stresului îi poate ajuta pe cei de peste patruzeci de ani în eforturile lor de slăbire. Aflați cum să gestionați stresul mai eficient. Oamenii pot rămâne fără loc de muncă, pot divorța sau pot fi încărcați cu mai multe responsabilități la locul de muncă. Numai acești factori pot provoca dezechilibre hormonale care provoacă creșterea în greutate.

Beţi cel puțin zece pahare de apă pe zi pentru detoxifiere şi pentru saţietate. Apa vă ajută corpul să elimine grăsimea și toxinele, precum și să reducă balonarea care poate face ca abdomenul să pară flasc.

Staţi departe de deserturile bogate și mănâncaţi în schimb fructe.

Dormiţi cel puțin opt ore noaptea sau mai mult. Există o legătură clară între somn şi creşterea în greutate. După 40 de ani apar insomniile. Eliberați-vă patul de toate dispozitivele electronice, cum ar fi laptopurile și telefoanele mobile și încercați să nu adormiţi în timp ce vă uitați la televizor. De asemenea, s-ar putea să vă fie mai ușor să obțineți tot timpul de care aveți nevoie dacă reușiți să vă culcați la aceeași oră în fiecare noapte și să vă treziți la aceeași oră în fiecare zi.

Sfaturi și trucuri

Încercaţi să ţineţi o dietă pe termen scurt pentru a pierde kilogramele acumulate.

Dacă aveți o creștere rapidă în greutate fără niciun motiv, aici aveţi grijă să nu fie drept cauză mâncatul în exces, (ca în două kilograme sau mai mult pe lună), mergeți imediat la medic, deoarece acesta este un indiciu al rezistenței la insulină și al diabetului de tip 2.

Faceţi mişcare, plimbările lungi sunt cele mai recomandate şi nu sunt solicitante deloc.

femei-dieta-menopauza-cura-40-ani-miscare

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *