Blog

9 lucruri pe care trebuie să le ştii, înainte de a începe dieta keto

dieta-keto

Dieta keto, bogată în grăsimi și cu conţinut scăzut de carbohidrați, poate fi excelentă pentru scăderea în greutate, dar este o provocare pentru cei care vor să o ţină. Şi asta pentru că e greu să intri în starea de cetoză (ketosis). Pentru a vă introduce mai uşor corpul în această stare, puteți apela la suplimente alimentare recomandate pentru keto.

Cei care află de dieta keto sunt surprinşi de faptul că, nu numai că le este permis, dar este recomandat să mănânce alimente grase, precum carnea grasă sau lactatele cu multă grăsime. Este o schimbare radicală faţă de recomandările ştiute până acum la diete. Tocmai asta este baza dietei keto, alimentaţia care îţi schimbă metabolismul, introduce corpul în starea de cetoză (ketosis) astfel încât să ardă grăsimi.

dieta-keto

Dieta keto este bogată în grăsimi, moderată în proteine ​​și foarte scăzută în carbohidrați. Pentru rezultate bune încercaţi o proporţie de 70% grăsimi, 25% proteine şi 5% carbohidraţi.

Cetoza este un proces natural care apare când grăsimile sunt transformate în energie de către organism  atunci când acesta nu primeşte suficientă glucoză de la carbohidraţi. În cuvinte simple, privăm corpul de carbohidraţi şi el va începe să consume rapid din depozitele de grăsime.

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le ştiţi înainte de a ţine dieta keto:

1.Mulți nu o vor înțelege

Ideea că puteți mânca o cantitate mare de alimente grase – slănină, friptură, lapte, smântână brânzeturi etc. – şi faceţi asta pentru a slăbi și să fiţi mai energici, tinde să surprindă oamenii.

2.Caloriile trebuie numărate în continuare

Dar trebuie să ştiţi că permisiunea pentru alimente grase nu înseamnă că vă opriţi din numărarea caloriilor. Puteţi slăbi repede cu dieta keto, dar asta nu înseamnă că mâncaţi mult dacă aţi tăiat aproape de tot din alimentaţie carbohidraţii.

Numărul de calorii contează, aşa că trebuie să vă stabiliţi porţia de mâncare în funcţie de activitatea zilnică.

3.Nerespectarea dietei, chiar şi o zi va poate face să vă îngrăşaţi

Este important să urmaţi strict dieta, astfel încât corpul intră în starea de cetoză şi arde rapid grăsimi. Altfel, procesul nu poate fi realizat.

4.Ce mănânci este mai important decât exerciţiile fizice

În dieta keto alimentaţia este foarte importantă. Regimul alimentar este mai important decât mersul la sala de sport. Pierdeţi în greutate în funcţie de cum respectaţi regimul alimentar. Evident că puteţi face mişcare, chiar aveţi energia necesară pentru asta. Ce e de evidenţiat, este că nu e voie să trişezi în ceea ce priveşte regimul

5.Dacă simți că ai mâncat prea gras, nu trebuie să te forţezi

În timp ce mulți adepți ai dietei keto își doresc să aibă 75% din caloriile zilnice provenite din grăsimi, este mai mult o preferință decât o necesitate. Mai important decât consumul de grăsimi este să vă atingeți obiectivele de proteine. Unii dieteticieni consideră că proteina în exces s-ar putea transforma în glucoză, ceea ce te va scoate din starea de cetoză pe care încerci să o menții.

Dieta keto, ca orice abordare nutriționistă serioasă include multe categorii de alimente, astfel că nu exclude peștele proaspăt, legumele și chiar fructele cu conținut scăzut de zahăr, cum ar fi căpșunile și zmeura.

6.Trebuie să gătești, așa că învață să te descurci în bucătărie

Chiar dacă, teoretic, vă puteţi descurca în dieta keto cu alimente gata preparate sau luate de la restaurant, dacă doriți o dietă sănătoasă trebuie să intrați în bucătărie și să vă apucaţi de gătit. Keto, poate mai mult decât orice alt regim alimentar, este aproape imposibil fără dorința de a intra în bucătărie. Majoritatea preparatelor de la restaurant sunt departe de a fi prietenoase cu cetoza, deci va trebui să vă puneți șorțul și să vă pregătiți mesele.

7.Planificarea meselor este esențială

Din moment ce regimul trebuie ţinut strict, este bine să aveţi mereu ceva pregătit, astfel încât atunci când venişi obosiţi de la serviciu să nu consumaţi alimente interzise în regimul keto. E bine să învăţaţi câteva reţete, să preparaţi unele preparate care să fie uşor de încălzit şi servit.

8.Este una dintre puţinele diete în care nu simţiţi lipsa unor alimente

Aşa cum am mai spus proporţia este esenţială în această dietă şi nu trebuie excluse categorii de alimente, ci bine propoţionate. Mai greu este să intri în starea de cetoză. Perioada inițială de acomodare a dietei, cunoscută și sub denumirea de „ceto-gripă”, poate fi dificilă, dar trece pe măsură ce corpul se adaptează la a arde grăsimi în loc de carbohidrați pentru energie. Odată ce ați intrat în starea de cetoză, veți descoperi că vă e mai puțin foame și că poftele de dulce dispar. Pentru unele persoane e mai greu în această etapă, de intra în cetoză, şi le e greu să scape de unele pofte. Altora le place foarte mult regimul, abia aşteaptă o masă cu ouă, friptură grasă şi puţine legume verzi.

9.Chiar te vei simți mult mai bine

Starea de bine va veni în primul rând prin faptul că slăbiţi, dar vă veţi simţi şi mai puţin balonaţi. Starea de cetoză vă ajută foarte mult şi vă energizează. Cei care au ţinut cura au fost foarte încântaţi, pentru unii nu a fost greu pentru că deja le plăcea să mănânce gras. Mai greu este cu porţionarea corectă, de aici şi succesul curei.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *