Blog

10 fructe cu zahăr puţin, recomandate la cure sau celor cu diabet

fructe-zahar-diabet

Fructele sunt recomandate de toţi nutriţioniştii pentru o dietă echilibrată. Conțin substanțe nutritive importante precum vitamina C, fibre și antioxidanți, iar creșterea consumului de fructe și legume reduce riscul de cancer și mortalitate.

Fructele sunt greu de integrat, uneori, în curele de slăbire pentru că au prea multe zaharuri, de asemenea şi diabeticii au o problemă în a-şi alege fructele potrivite. Puteţi slăbi mult dacă luaţi Eco Slim şi ţineţi o dietă bogată în legume şi fructe.

Vă prezentăm 10 fructe cu un conţinut redus de zaharuri:

1. Avocado

Avocado este un aliment indispensabil pentru oricine vrea să aibă o viață sănătoasă. Este un aliment care ne oferă 20 de nutrienți esențiali, inclusiv fibre, vitamine, potasiu, dar nu numai. În afară de multele beneficii pe care le oferă sănătății, avocado este bun și pentru slăbit. Acest lucru poate fi realizat printr-un consum moderat care accelerează metabolismul și ține sub control nivelul de grăsimi din sânge.

La 100 grame de fruct conţinutul de zahăr este de 0,7 grame.

2. Pepene

Pepenele este un agent hidratant excelent pentru organism (conține până la 92% apă) și are foarte foarte puține grăsimi. Dacă-l introduci în dieta zilnică vei beneficia de foarte multe avantaje, de la îmbunătățirea activității cardiovasculare până la întărirea sistemului imunitar.
La 100 de grame de fruct conţinutul de zahăr este de 6 grame.

3. Mere

Nu este deloc un mit faptul că ”un măr pe zi ţine medicul la distanţă”. În plus, acest fruct poate fi consumat în orice dietă şi nu are contraindicaţii deosebite, fiind indicat chiar şi diabeticilor. Cu 85% apă şi aproximativ 50 de calorii, mărul este gustarea ideală. În plus, conţine multe vitamine, în special C, dar şi A, E şi B. Dar trebuie să-l consumi cu tot cu coajă, altfel nu vei avea parte de un procent însemnat din acestea.
La 100 de grame de fruct conţinutul de zahăr este de 11,5 grame.

4. Căpşuni

Căpşunile sunt foarte gustoase şi au puţine calorii. Astfel, cura de căpşuni are rolul de a ne menţine sănătoşi şi, mai mult decât atât, consumul acestora nu îngraşă. Aproximativ 150 de grame de căpşuni conţin doar 50 de calorii. Au o mulţime de vitamine, precum C, E, B1, B2, B6, K, PP, conţin şi acid folic, fier, calciu, magneziu şi fibre, care ajută în procesul de digestie.

La 100 de grame de fruct conţinutul de zahăr este de 4,9 grame.

5. Grapefruit

Considerat unul dintre cele mai bune alimente pentru micul dejun, grapefruitul poate fi o gustare grozavă (săracă în calorii) care te hidratează şi te energizează. Există un alt motiv pentru care grepfrutul poate fi bun pentru inimă – reduce nivelul trigliceridelor. Trigliceridele sunt un alt soi de grăsimi – asemeni colesterolului rău LDL – care pot bloca arterele.
La 100 de grame de fruct conţinutul de zahăr este de 7 grame.

6. Lime

Limeta (lămâia verde) este un fruct cu conţinut scăzut de zahăr. Ba mai mult, coaja de limetă și pulpa sunt bogate în fibre dietetice. Pe lângă faptul că poate fi folosit în curele de slăbire, limeta scade tensiunea arterială, reduce riscul de inflamație din vasele de sânge și previne afecțiunile cardiovasculare.

La 100 de grame de fruct conţinutul de zahăr este de 1,7 grame.

7. Măsline

Măslinele nu conţin zaharuri. Măslinele sunt extrem de bogate în acizi graşi sănătoşi şi vitamina E. O porţie de măsline e reprezentată de aproximativ 16 măsline medii. Fiind sărate şi conservate de cele mai multe ori în ulei trebuie să respectăm porţia corectă.

8. Castraveți

Graţie continutului ridicat de apă, castraveţii contribuie la detoxifierea organismului şi la eliminarea rapidă a toxinelor acumulate. Puteţi adauga într-o carafă plină cu apă plată 1-2 castraveţi medii feliaţi. Apa de castraveţi stimulează arderea grăsimilor şi combate retenţia apei în organism, atât printr-o hidratare eficientă a ţesuturilor, cât şi datorită potasiului, un electrolit care îmbunătăţeşte circulaţia limfatică şi combate reţinerea sodiului în organism.
La 100 de grame de fruct conţinutul de zahăr este de 1,6 grame.

9. Roșiile

Roşiile sunt bogate în vitaminele A şi C, ceea ce le confera un statut antioxidant. Aceste vitamine neutralizeaza radicalii liberi din fluxul sangvin. Sunt benefice pentru diabet, păstrând nivelul de zahăr din sânge sub control.

La 100 de grame de fruct conţinutul de zahăr este de 2,6 grame.

10. Dovlecel

Dovlecelul este uşor digerabil, de aceea este un aliment potrivit în dietele persoanelor care suferă de boli gastro-intestinale şi de afecţiuni ale vezicii biliare. Este bogat în apă, potasiu, fibre, minerale, vitamine, are proprietăţi diuretice, revitalizante, este un aliment ideal pentru cei care suferă de diabet, constipaţie, probleme digestive, afecţiuni renale şi cardiace. Datorită conţinului de minerale şi vitamine, sucul de dovlecei este un calmant excelent al sistemului nervos şi revitalizant al corpului.

La 100 de grame de fruct conţinutul de zahăr este de 2,5 grame.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *