Blog

Este periculos să bei prea mult ceai verde?

ceai-verde-green-tea

ceai-verde-green-tea

Ceaiul verde este binecunoscut pentru capacitatea de a accelera metabolismul, de a stimula sistemul imunitar și de a preveni răcelile. Despre ceaiul verde se spune că este un ‘miracol în cană’.

În timp ce există mai multe motive pentru a bea ceai verde în fiecare zi, mulți se întreabă dacă o singură ceaşcă e suficientă sau dacă au probleme în caz că beau mai multe ceşti pe zi.

Într-un articol publicat în presa americană, dr. Zuo Feng Zhang, cercetător în domeniul epidemiologiei cancerului la UCLA și Centrul Medical al Universității din Maryland, recomandă două sau trei cești (nu căni) de ceai verde pe zi, ceea ce se va dovedi benefic pentru sănătatea voastră.

Cu toate acestea, sunt nutriţionişti şi medici care recomandă consumul de până la maxim cinci ceşti pe zi, evident nu pentru o perioadă lungă. Cel mai bine ar fi să fiţi moderaţi, să beţi ceai verde de câteva ori pe săptămână sau pe lună, în funcţie de preferinţe, astfel veţi beneficia din plin de calităţile acestei băuturi.

Consumul de ceai verde reduce riscul apariţiei cancerului. Un alt atu al consumului de ceai verde este accelerarea metabolismului, astfel este des utilizat în curele de slăbire. Rezultate foarte bune s-au obţinut în diete mai ales când este folosit şi Eco Slim.

Doza recomandată de ceai verde depinde de mai mulţi factori: vârstă, starea generală de sănătate, dacă suferiţi de insomnie.

Există câteva consecințe negative dacă beţi cantităţi mari de ceai verde zilnic. Taninurile găsite în ceaiul verde și negru pot reduce absorbția acidului folic, care ajută la scăderea defectelor congenitale. Dacă sunteți însărcinată sau încercați să rămâneți însărcinată, ar trebui să limitați cu siguranță consumul de ceai verde la două cești pe zi, sau să renunţaţi cu totul. Ceaiul verde poate, de asemenea, să interfereze cu absorbția fierului, deci este recomandat să evitați să beți ceai verde la mese și să beți doar între ele.

Consumul mare de ceai verde, peste şase ceşti pe zi, poate cauza atacuri de panică, boli renale sau dureri de stomac.

Oricum, e clar că beneficiile consumului de ceai verde depăşesc clar riscurile, riscuri ce apar doar când beţi cantităţi prea mari.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *