Blog

Cum să vă faceţi acasă o mască de ciocolată pentru faţă

Ciocolata este mai mult decât o gustare, este considerată astăzi ca fiind printre produsele cu cei mai eficienţi antioxidanţi. Astfel, ciocolata este utilizată, nu numai în spa-urile de lux, ci pe scară largă, ca mască facială. Aplicarea măştiloc cu ciocolată nu numai că vor îmbunătăți aspectul pielii, ci ajută şi la sănătatea tenului. Există diferite rețete de măşti faciale cu ciocolată care pot fi făcute folosind ingrediente simple, la domiciliu.

Întotdeauna începeți cu curățarea feței. Utilizați un săpun cu emolienţi, care să nu agreseze tenul. Dacă aveţi puncte negre puteţi folosi Black Mask. După ce ați curățat fața, aplicaţi acum masca de ciocolată și așteptați rezultatele, ce apar aproape imediat după spălare. O mască facială de ciocolată este recomandată persoanelor cu piele uscată sau problematică.

Începeți să vă creați propriile măști cu ciocolată, urmând rețetele de mai jos.

Mască de ciocolată și ovăz

1. Ingrediente:

  • Ciocolată neagră
  • Pulbere de ovăz
  • Unt de shea

2. Instrucțiuni:

Într-o tigaie mică, adăugați pulbere de ovăz și amestecați bine. Apoi, adăugați unt de shea și amestecați din nou. Lasă amestecul să se răcească. Pentru o răcire mai rapidă îl puteţi pune la frigider. Pur și simplu aplicați această mască de ciocolată pe față și pe gât. Acesta va exfolia pielea și va întineri natural pielea obosită și uscată.

Mască de ciocolată, cocos și zahăr brun

1. Ingrediente:

  • Pudră de cacao
  • Ulei de nucă de cocos
  • Zahăr brun

2. Instrucțiuni:

Aceasta este o mască exfoliantă care este extrem de eficientă în îndepărtarea punctelor negre, împreună cu creșterea elasticității și a sănătății pielii. Se amestecă uleiul de cocos cu pudra de cacao și se adaugă zahărul brun. Amestecaţi până când pulberea de ciocolată și zahărul se dizolvă în ulei. Aplicați pe față și curățați ușor, după aproximativ cinci minute. Clătiți cu apă rece.

Mască de ciocolată cu miere

1. Ingrediente:

  • Miere, de preferat ecologică
  • Pudră de cacao

2. Instrucțiuni:

Combinarea puterii antioxidante şi a a proprietăților antibacteriene ale ciocolatei cu binecunoscutele efecte nutritive, de vindecare şi de hidratare pe care mierea le are face ca această mască facială să fie foarte eficientă în eliminarea impuritățilpr și imperfecțiunilor. În plus, masca are efect puternic de hidratare. Într-un castron de sticlă, amestecați mierea și ciocolata până la omogenizare. Aplicați amestecul pe față și lăsați-l timp de aproximativ 45 de minute. Pentru a amplifica eficiența, clătiți cu lapte și apoi cu apă.

Mască cu ciocolată și iaurt

1. Ingrediente:

  • Ciocolată neagră
  • Iaurt

2. Instrucțiuni

Topiți ciocolată neagră într-o tigaie mai întâi. Nu uitați să ţineţi focul dat la minim. Adăugați un iaurt și amestecați-l bine până la omogenizare. Aplicați masca pe față și gât și lăsați timp de 30 de minute. Clătiți cu apă rece. Puteți folosi o cremă hidratantă după clătire.

Ce conţine ciocolata şi de ce e recomandată pentru măşti faciale

Ciocolata neagră şi praful de cacao se numară printre nenumaratele derivate din boabele de cacao. Măştile cu ciocolată sunt bogate în antioxidanţi, reîntineresc tenul, având drept rezultat o piele catifelată şi strălucitoare. Pudra de cacao este un antioxidant puternic, ce protejează straturile pielii de acţiunea radicalilor liberi.

Cercetătorii au descoperit că flavonoidele din ciocolata neagră absorb razele ultraviolete şi oxigenează pielea prin creşterea fluxului sanguin. În plus, ciocolata conţine grăsimi sănătoase ce ajută la hidratarea pielii şi au rol antiinflamator.

Masca pe bază de ciocolată hidratează și întârzie apariţia ridurilor fine. Masca de ciocolată e potrivită pentru toate tipurile de ten și este recunoscută ca fiind una dintre cele mai eficiente modalități de relaxare și întinerire a pielii, o puteţi folosi ca pe o relaxare binemeritată după o săptămână obositoare la birou. Această mască îmbunătățește producția de colagen din piele și, de asemenea, combate petele pigmentare. Ciocolata oferă o strălucire sănătoasă tenului. Aşa cum am mai spus, ciocolata este bogată în antioxidanți și astfel apar calităţile sale antiîmbătrânire.

Sfaturi, trucuri și avertismente

Puteți utiliza cuptorul cu microunde în topirea ciocolatei, dacă preferați.

Deşi este tentant, nu consumaţi masca facială, mai bine rupeţi o bucată de ciocolată înainte de a folosi întreaga cantitate la realizarea măştii.

Nu încercați să utilizați această rețetă dacă sunteți alergic la produsele din ciocolată.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *