Blog

7 fructe cu cele mai puţine calorii

Nutriţioniştii recomandă să mâncăm cel puţin un fruct zilnic. Dar cei care vor să ţină cură de slăbire sunt preocupaţi de conţinutul de zaharuri din fructe.

Pentru început, să lămurim cât înseamnă o porţie de fructe:
1 porţie reprezentând un singur fruct, în cazul în care vorbim de mere, piersici sau alte fructe de dimensiuni mici
1 porţie de fructe de pădure = 3/4 ceşti de fructe de pădure
1 porţie de fructe tocate = 1/2 ceașcă
1 porţie dintr-o banană = 1/2 banană

1 porţie de fructe uscate = 1/4 cană de fructe uscate
1 porție de fructe mici = 15 struguri sau cireșe

Ca recomandare, limitați-vă la aproximativ patru porții de fructe pe zi.

Pentru că foarte mulţi dintre cei care ţin cure de slăbire sau adoptă o dietă săracă în calorii au obiceiul să calculeze caloriile, vă prezentăm şapte fructe cu cele mai puţine calorii, astfel el puteţi adăuga cu încredere în dietă. Pentru rezultate bune în pierderea kilogramelor în plus puteţi lua Eco Slim sau Chocolate Slim.

1. Piersică

Numărul de calorii: 58 de calorii într-un fruct mediu.
Cu peste 2 grame de fibre pe porție și o cantitate moderată de vitamine A și C este gustarea perfectă.

Piersica este recunoscută pentru proprietăţile sale antiîmbătrânire. În plus, piersicile conţin caroten, antioxidanţi şi vitamina C, asigură o bună calitate a spermei şi amelioreaza problemele gingivale.

2. Grapefruit

Numărul de calorii: 52 de calorii pentru jumătate de fruct.
Puteţi mânca dimineaţa grapefruit, fructul ca atare sau suc din fruct. Asigură necesarul de vitamina C pentru întrega zi şi 2 grame de fibre.

Enzimele din fruct topesc efectiv grăsimile. Pe lângă acest lucru, caloriile consumate zilnic nu ar trebui să fie mai mult de 800. Grapefruitul nu are grăsimi, are calorii foarte puţine, conţine sodiu şi este bogat in vitamina C.

3. Pepene galben

Numărul de calorii: 53 de calorii o felie mare.
Protejați-vă sistemul imunitar și vederea cu acest pepene plin cu vitamina A și C, care oferă și 1,5 de grame de fibre.

Este un fruct ideal pentru hidratarea organismului şi reînlocuirea mineralelor pierdute prin transpiraţie. Constituie o sursă excelentă de vitamine antioxidante (vitamina A, cu rol important în acuitatea vizuală şi vitamina C, cu rol în întărirea sistemului imunitar), fiind ajutorul ideal al organismului când vine vorba de neutralizarea radicalilor liberi. Pe lângă acestea, pepenele galben mai are în compoziţie şi alţi nutrienţi esenţiali printre care se regăsesc complexul vitaminic B, fibrele alimentare, potasiul şi beta carotenul cu rol esenţial în menţinerea sănătăţii pielii şi a părului.

4. Pepene

Numărul de calorii: 37 de calorii într-o felie mare.
La conţinutul de 92% apă, contribuie la cele opt ceşti de apă pe zi, are 0,5 grame de fibră pe porție.

Conţinutul extrem de scăzut de grăsimi şi colesterol şi nivelul crescut de antioxidanţi (licopenul) din pepene face din acest fruct un aliat de nădejde în lupta cu radicalii liberi, protejând astfel vasele de sânge şi împiedicând îngroşarea pereţilor arteriali. Pepenele roşu a căpătat de curând şi titulatura de Viagra naturală, deoarece citrulina ajută la relaxarea vaselor de sânge, permiţând astfel un flux sangvin mai abundent, deci o mai bună irigare a organelor, inclusiv a celor genitale.

5. Papaya

Numărul de calorii: 62 calorii într-o cană.
Acest fruct tropical oferă 3 grame de fibre, vitamina C, acid folic și potasiu. Are un gust dulce și poate fi un desert cremos cu un număr minim de calorii.

150 de grame de papaya ofera organismului dublul dozei zilnice necesare de vitamina C.

Prin continutul bogat de vitamina C, papaya accelereaza cicatrizarea plagilor si vindecarea postoperatorie.

Papaya este recomandată după mesele copioase bogate în proteine şi lipide, deoarece conţinutul fructului stimulează secreţia biliară şi are un rol primordial în digestia lipidelor. Fructul este indicat şi după mesele care cuprind fripturi, mici, cârnaţi, sosuri sau lactate grase.

În acelaşi timp, papaya este bogat în magneziu, potasiu, fier, calciu şi minerale şi are un conţinut de betacaroten mai mare decât al morcovului. Mai mult, fructul are şi un conţinut ridicat de vitaminele A şi E, fiind recomandat ca antiinflamator. De asemenea, are capacitatea de a reduce febra şi accelerează tranzitul intestinal lent.

Un alt beneficiu al papayei este acela că scade glicemia din sânge, fiind recomandat de medic persoanelor care sunt bolnave de diabet.

6. Căpșune

Numărul de calorii: 49 de calorii într-o ceașcă .
Conţin 3 grame de fibre, vitamina C și mangan.

Având efect antibiotic, bactericid, antiinflamator, tonic, nutritiv, reminalizant, alcalinizant al sângelui şi de reducere a colesterolului, căpşunul este una dintre plantele cele mai cultivate şi folosite în scop terapeutic.Astfel, căpşunele sunt recomandate pentru tratarea reumatismului, afecţiunilor renale, gutei, constipaţiei, hipertensiunii arterioare, tulburarilor hepato-biliare, eczemelor, insomniilor, acneei, obezităţii şi a multor altor afecţiuni.

În Franţa, la curtea regală, căpşunele erau folosite drept afrodisiac. Astfel, o supă de căpşune subţiata cu smântâna, planta limba mielului şi zahăr era servită tinerilor căsătoriţi.

7. Caise

Numărul de calorii: 59 calorii într-un fruct.
Caisele crude sunt surse preţioase de vitamine, minerale şi substanţe nutritive cu rol extrem de benefic asupra organismului, printre acestea amintind potasiul, fosforul, calciul, riboflavina, fierul, vitamina A, magneziul, zincul, betacarotenul şi vitamina C, precum şi seleniu, mangan, tiamină, cupru, folaţi, vitamina B6, acid pantotenic şi colină.

Fibrele conţinute de caise asigură un bun tranzit intestinal şi are uşor efect laxativ, prevenind tulburările digestive şi constipaţia cronică, precum şi apariţia ulcerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *