Blog, Sănătate

Șase cauze care declanşează diabetul

diabet zaharat simptome valori tratament

Diabetul zaharat se declanşează atunci când organismul nu mai poate procesa corespunzător zahărul din sânge (glucoza). Glucoza este vitală pentru sănătatea ta, deoarece este o sursă importantă de energie pentru celulele care alcătuiesc mușchii și țesuturile. Este, de asemenea, sursa majoră de combustibil a creierului tău. De asemenea, există diferite tipuri de diabet: prediabet, tip 1, tip 2, gestaţional. Toate tipurile de diabet au drept caracteristică tulburarea producerii de insulină sau rezistenţa celulelor la insulină.

Insulina este un hormon produs de pancreas. Și în funcție de vârsta, stilul de viață și istoricul familiei, este posibil să aveți un risc mai mare de a dezvolta diabet.

diabet zaharat simptome valori tratament

Pentru a nu dezvolta o formă gravă de diabet, trebuie să luaţi măsuri din timp. Suganorm este un tratament naturist ce ţine glicemia sub control. Are compuşi naturali cu rol în îmbunătăţirea funcţionării pancreasului. Cel mai important e că nu are efecte adverse.

Ce mai puteţi face? Mişcarea zilnică e esenţială. Luaţi Suganorm, faceţi plimbări lungi, dacă sănătatea vă permite puteţi face şi alergări uşoare, uneori încercaţi să nu mai folosiţi liftul şi să urcaţi scările, dacă vremea e nefavorabilă puteţi face exerciţii fizice uşoare prin casă.

Alimentaţia este şi ea foarte importantă. Acum găsim zahăr în alimente în care nici nu ne-am aştepta. Producătorii vor să le dea un gust plăcut, însă cei care sunt predispuşi la diabet sau chiar au boala trebuie săfie atenţi. Poate nu ştiaţi, dar şi banalul sos de tomate are zahăr. Astfel, regăsim zahărul nu numai în dulciuri, dar şi în tocăniţe. Zahăr e şi în murături, precum şi în băuturile alcoolice. Nu mai vorbim de sucurile acidulate. De aceea e bine să mâncaţi cât mai natural, mai puţin procesat şi mâncăruri gătite în casă cu ingrediente naturale. Încercaţi să renunţaţi şi la zahărul din cafea sau, dacă nu puteţi, să îl înlocuiţi cu zahăr brun, sirop de arţar sau ştevie.

diabetul zaharat dieta alimente recomandate dulciuri farmacia catena

De asemenea, încercaţi să slăbiţi. Dacă vă e greu, nu trebuie să vă propuneţi ţinte greu de atins. O luaţi pas cu pas până atingeţi obiectivul de a pierde în greutate. Puteţi încerca o dietă mai puţin strictă, puteţi elimina din alimentaţie mâncărurile grase. Pe biovitamina.ro găsiţi mai multe sfaturi şi diete care vă pot ajuta. Sunt persoane suprapoderale care şi-au reglat nivelul de zahăr în sânge numai prin slăbire şi dietă adecvată.

Diabetul poate fi tratat și controlat, iar unele persoane pot intra în remisie. Este posibil să aveți mai multe șanse de a dezvolta diabet dacă oricare dintre acești factori se aplică în cazul vostru:

Genetica

Diabetul de tip 2 este cauzat atât de factori genetici, cât și de factori de mediu. Oamenii de știință au legat mai multe mutații genetice de un risc mai mare de diabet. Este dificil să separi riscul genetic de riscul de mediu. Acesta din urmă este adesea influențat de membrii familiei tale. Persoanele cu rude care suferă de diabet au un risc crescut de a dezvolta la rândul lor această boală. Riscul este extrem de crescut în cazul în care aceste rude sunt de gradul 1 și în cazul în care suferă de diabet de tip 2 (aproximativ 90%).

Diabetul este moștenit

Are într-o măsură mare legătură cu motivul anterior, genetica. Diferenţa este că moştenim gene, ci comportamente. Obezitatea în familie, lipsa de mişcare şi lipsa unui stil de viaţă sănătos, alimentaţie greşită, toate acestea moştenite pot duce la diabet, mai ales dacă membri ai familiei au dezvoltat deja boala. Majoritatea persoanelor cărora le este diagnosticat diabetul de tip 2 sunt supraponderale.

Vârsta

Vârsta și factorii de risc asociați pentru diabetul zaharat de tip 2 și bolile cardiovasculare: adulții mai în vârstă prezintă un risc crescut de apariție a diabetului de tip 2, din cauza efectelor combinate ale creșterii rezistenței la insulină și a afectării funcției insulelor pancreatice odată cu îmbătrânirea. Dacă aveți peste 45 de ani, sunteți supraponderal, atunci puteți prezenta riscul de a dezvolta diabet de tip 2.

Diabetul cauzat de sarcină

Diabetul gestațional este o afecțiune în care o femeie fără diabet dezvoltă niveluri ridicate de zahăr din sânge în timpul sarcinii. Diabetul gestațional are ca rezultat câteva simptome; cu toate acestea, crește riscul de preeclampsie, depresie și necesitatea unei operații cezariene. Bebelușii mamelor care au diabet gestațional au un risc mai mare de a dezvolta obezitate și diabet de tip 2 mai târziu în viață. Diabetul gestațional netratat poate provoca moartea copilului înainte sau imediat după naștere.

Hipertensiunea arterială

Hipertensiunea arterială este o afecțiune observată la persoanele cu diabet de tip 2. Nu se știe de ce există o relație atât de mare între cele două boli. Combinația dintre tensiunea arterială crescută și diabetul de tip 2 este gravă și vă poate crește semnificativ riscul de a avea un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Având diabet de tip 2 și hipertensiune arterială, de asemenea, cresc șansele de a dezvolta alte boli legate de diabet, cum ar fi bolile renale și retinopatia (deteriorarea retinei, cauztă de diabet). Pe lângă scăderea tensiunii arteriale, activitatea fizică poate întări mușchiul inimii. De asemenea, poate reduce rigiditatea arterială. Exercițiile fizice vă pot ajuta şi să obțineți un control mai bun al nivelului de zahăr din sânge.

Colesterol ridicat

Diabetul zaharat scade adesea nivelul colesterolului HDL (bun) și crește nivelul trigliceridelor și al colesterolului LDL (rău). Ambele cresc riscul bolilor de inimă și al accidentului vascular cerebral. Nivelurile ridicate de colesterol pot fi periculoase. Colesterolul este un tip de grăsime care se poate acumula în interiorul arterelor. În timp, se poate întări pentru a forma o placă rigidă. Acest lucru dăunează arterelor, făcându-le rigide și înguste și inhibând fluxul de sânge. Inima trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa sânge, iar riscul de atac de cord și accident vascular cerebral crește.

diabet hipertensiune insulina farmacia tei tratament suganorm

Simptomele diabetului

  • foame excesivă
  • sete excesivă
  • urinare excesivă

Toate acestea sunt cauzate din cauză că, deși glucoza din sânge este ridicată, organismul nu o poate folosi și încearcă să o dilueze prin provocarea setei. Un aport mare de lichide duce la urinare în exces. Foamea excesivă apare deoarece organismul are nevoie de energie, însă nu poate utiliza glucoza drept sursă de energie.

  • scăderea bruscă în greutate, în cazul diabetului de tip 1

Pentru că are nevoie de alte surse de energie, organismul utilizează acizii grași și proteinele din țesuturi. Astfel, apare slăbitul, dar doar la diabetul de tip 1.

  • oboseală excesivă

Din cauza oboselii, cei cu diabet dorm mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *