Blog

Pot dușurile reci să vă ajute să slăbiţi?

dus-rece

Duşurile reci sunt populare vara, pe caniculă, când toată lumea vrea să se răcorească. Tot mai multe femei fac duşuri reci şi pentru sănătatea lor, pentru o tonifiere a pielii, pentru a scăpa de celulită, unele cercetări arătând că duşurile reci sunt benefice pentru a reduce depresia sau anxietatea. De asemenea duşurile reci pot reduce durerea, inflamaţiile şi crează o mai bună imunitate a organismului.

Dar dușurile reci pot ajuta cu adevărat să slăbim? Pe internet sunt mulţi care cred cu siguranţă acest lucru, iar susţinătorii acestei teorii spun că dușurile reci cresc metabolismul și ajută astfel la arderea mai multor grăsimi pe parcursul zilei.

dus-receȘi, se pare, există o bază științifică a acestor susţineri. La urma urmei, s-a dovedit că temperaturile scăzute activează o energie care arde grăsimile. Sistemul de termoreglare uman este mare consumator de energie, astfel că unii susţin că temperatura ambiantă poate să fie un aliat în orice cură de slăbire. Un studiu a arătat că persoane care au petrecut 10 zile, timp de opt ore, în camere cu temperatura constantă de 17 grade Celsius au pierdut din grăsimea corporală. Studiul a mai arătat însă că oamenii se obișnuiesc cu frigul după o anumită perioadă de timp, deci clar înfrigurarea nu e o soluţie pe termen lung pentru slăbire.

Temperaturile începând de la care metabolismul accelerează arderile interne și intensifică consumul de calorii se situează în jurul valorilor de 17-20 de grade Celsius.

„Am făcut dușuri reci în fiecare dimineață timp de o săptămână. Iată ce s-a întâmplat!”

Declaraţia este a unei femei care a slăbit cu ajutorul duşurilor reci.
Mecanismul este simplu: procesele de termoreglare consumă mai multe calorii. Partea și mai bună din toată această poveste este că procesele metabolice consumă mai ales energia înmagazinată în depozitele de grăsime.

Dar faptul dovedit că frigul activează metabolismul şi arderea grăsimilor nu înseamnă neapărat că dușurile reci vă vor face să pierdeţi imediat kilograme.

„Va trebui sa petreceţi foarte mult timp în apa rece pentru a obţine chiar şi un mic beneficiu”, spun cei care au realizat astfel de studii.

De cât timp vorbim exact? Ei bine, într-un studiu publicat în SUA, în Jurnalul de Investigații Clinice, persoanele care au petrecut două ore pe zi la temperaturi de 17 grade Celsius au pierdut unul până la maxim două kilograme în curs de șase săptămâni. Și, nu, nu sugerăm zilnic dușuri reci de două ore.

„Nu am văzut nici un studiu care să arate succesul major în pierderea în greutate prin duşuri reci”, spune Spencer Nadolsky, medic de medicina de familie certificat al American Board of Obesity Medicine.

Dar este recomandat să faceţi câte un duş rece zilnic vara, când temperaturile sunt ridicate, pentru a vă răcori, dar şi pentru a avea o stare generală mai bună de sănătate.

Dacă vreţi să slăbiţi este indicat să urmaţi un stil de viaţă sănătos, să faceţi mişcare să urmaţi diete care vi se potrivesc stilului de viaţă, programului şi preferinţelor alimentare. De asemenea, rezultate bune se obţin şi dacă luaţi suplimente care să accelereze slăbirea, una dintre recomandări fiind Eco Slim. Pe biovitamina.ro puteţi găsi mai multe sfaturi pentru a slăbi, pentru o viaţă sănătoasă, precum şi mai multe propuneri de cure de slăbire.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *