Blog, Nutriție

Băutura care vă scapă de durerile de genunchi şi de articulații în doar 5 zile

Persoanele afectate de durerile de articulații ştiu că această problemă este greu de suportat şi îţi strică zile întregi. Durerea articulară cronică este adesea atribuită îmbătrânirii şi este adevărat că acest lucru poate fi un factor, dar nu numai şi nu înseamnă că nu există tratament. Durerea articulară care este ignorată supune organismul la stres şi determină degenerarea inutilă a țesutului articular.

Durerea articulară poate fi cauzată de artrită, pierderea densității osoase și vătămări, dar poate indica și o deficiență nutrițională. Dacă simțiți durere zilnică și nu puteți identifica deloc cauza, primul pas ar fi acesta: un smoothie care nu numai că va calma iritația articulară, ci are şi un gust foarte bun.

Vom analiza fiecare ingredient în parte și apoi vă spunem care este reţeta. După ce afli beneficiile fiecărei componente, poți să te joci cu rețeta, adăugând și scăzând pentru a obține cel mai bun echilibru pentru tine.

În cazul în care durerea de articulaţii este una mare şi ştii că ai o afecţiune care o provoacă îţi recomandăm un produs cu ingrediente 100% naturale, cu un efect puternic. Este vorba despre Motion Free. Aici afli mai multe despre acest supliment alimentar, cum acţionează şi ce conţine Motion Free. O altă cauză posibilă a durerilor articulare poate fi vremea. Multe persoane acuză dureri articulare apărute odata cu schimbarea condiţiilor meteorologice (temperatură, presiune, zonă climatică). Şi în aceste cazuri Motion Free este foarte bun.

Inflamaţia

În primul rând, să aruncăm o privire mai profundă asupra mecanismului durerii articulare: inflamația. Este, de fapt, un mecanism de apărare al organismului, menit să izoleze o parte afectată a corpului, astfel încât orice problemă să nu se răspândească. Cu toate acestea, inflamația cronică provoacă mai multe probleme decât rezolvă. Când inflamația persistă, rezultatele sunt durerea, rigiditatea și pierderea parţială a funcționalităţii articulațiilor afectate.

Inflamația cronică vă poate împinge articulațiile din poziție, provocând încordarea musculară. În cele din urmă, mușchii se repoziţionează în jurul articulației afectate, în încercarea de a o stabiliza și, în acel moment, este probabil să suferiți și de dureri în alte părți ale corpului din cauza articulației nealiniate.

Deficitul de vitamine este o cauză frecventă a inflamației, mai ales dacă nu aveţi suficient calciu, bromelină, magneziu și fier. Rețeta noastră de smoothie are ca scop asigurarea unei alimentaţii corecte pentru reducerea inflamațiilor cronice și a ajuta la remedierea afecţiunii iniţiale.

Ingrediente

Ananas

Bromelina din ananas are efect antiinflamator, astfel scade inflamaţia şi calmează durerile articulare din artrite sau entorse. De asemenea, bromelina asociată cu antibiotic este impregnată în bandaje şi ajută la cicatrizarea mai rapidă a rănilor. Ananasul mai are proprietăţi antioxidante şi antidepresive. Conţine vitamina C, precum și mangan, cupru, fibre și vitaminele B1, B5, B6.

Suc de portocale

Bogat în vitamina C, sucul de portocale ajută la menținerea puternică a ligamentelor și a tendoanelor, ceea ce este excelent pentru suportul articular. Proprietățile antioxidante ale sucului de portocale diminuează stresul oxidativ ca urmare a deteriorării radicalilor liberi. Flavonoidele și carotenoizii acționează pentru a întări celulele vaselor de sânge și pentru a inhiba răspunsul inflamator, având ca efect reducerea durerii. De asemenea, acest suc are magneziu și calciu ce contribuie la sănătatea articulațiilor.

Scorţişoară

Scorțișoara este un condiment aromat care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, care poate fi împiedicată de inflamație. Scorţişoara este folosită şi ca analgezic uşor. Este un remediu cu efecte benefice în multe afecţiuni, fiind recomandată pentru tratatrea spasmelor musculare, vărsăturilor, diareei, infecţiilor, răcelii, pierderii poftei de mâncare şi în cazul disfuncţiei erectile.

Fulgi de ovăz

Ovăzul este exemplul perfect al unei cereale integrale sănătoase. Fulgii de ovăz sunt o sursă bună de antioxidanți. Cel mai notabil grup de antioxidanți sunt avenantramidele, iar aceștia se găsesc aproape doar în fulgii de ovăz. Avenanthramides ar putea ajuta la scăderea presiunii arteriale prin creșterea producției de oxid nitric. Oxidul nitric mărește vasele de sânge, lucru ce duce la un flux sanguin mai bun. În plus, avenantramidele are și un efect anti-inflamator.

Miere

La rândul ei, mierea de albine este și ea bogată în principii active, dintre care amintim flavonoizii, substanțe cu proprietăți antiinflamatorii puternice, și antioxidanții. Mierea este un antibiotic natural folosit de secole întregi pentru întărirea sistemului imunitar și tratarea a numeroase afecțiuni. Amelioreaza durerile în artroze, artrite, reduce inflamaţia, încetineşte evoluţia acestor boli.

Reţeta

Pare delicios, nu? Hai să o facem!

Ingrediente:

2 căni mici de ananas tăiat

1 cană de fulgi de ovăz

2 căni de apă

1 pahar cu suc de portocale

1 băț de scorțișoară

1 lingură miere

Mod de preparare:

Adăugați apa și fulgii de ovăz în blender şi amestecaţi la viteză mare. Puteţi să lăsaţi un timp acest amestec la rece pentru a se omogeniza mai bine. Adăugaţi restul ingredientelor şi amestecaţi bine în blender. Dacă vreţi să diluaţi mai mult băutura, mai puteţi pune puţină apă.

Acest smoothie se bea o dată pe zi, pe parcursul a 5 zile. În a cincea zi, ar trebui ca durerile articulare să dispară. Dacă durerea nu este rezultatul unei suprautilizări ocazionale, ci mai degrabă asociată cu îmbătrânirea, artrita sau mișcarea repetitivă pe care nu o puteți evita, faceți din acest smoothie delicios un obicei pe tot parcursul vieții. În acest caz, vă recomadăm să alternaţi cu Tibettea Active Joint, un ceai natural pentru sănătatea articulaţiilor.

Dacă după cele 5 zile durerea nu trece şi aţi luat şi Motion Free, înseamnă că aveţi ceva mai grav. Este momentul să vă adresați medicului pentru un plan de diagnostic și tratament.

Sperăm că v-am ajutat pentru revenirea la activitățile fizice obişnuite fără dureri de articulaţii!

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *