Nutriție

Suc pentru stimularea imunităţii

Imunitatea reprezintă capacitatea organismului de a se apăra de agenţii patogeni, respectiv toxine, viruşi, bacterii şi paraziţi. Sistemul imunitar este format din aticorpi care acţionează împotriva „agresorilor”. Astfel, imunitatea este foarte importantă în lupta cu orice boală sau simplă infecţie. Pentru o imunitate bună, se recomandă un stil de viaţă sănătos, cu dietă echilibrată, somn de 7-8 ore pe noapte. O imunitate scăzută se regăseşte îndeosebi la copii şi persoane cu vârste înaintate, la anumite boli, cum ar fi diabetul, în cazul unor tratamente medicale, în cazul tulburărilor de somn, stres, fumători, alcoolici, alimentaţie de proastă calitate, expunere la un mediu toxic.

Toată lumea răceşte, însă cei care au imunitate bună trec mai repede şi mai uşor peste această răceală şi au simptome mai uşoare.

Sucul pe care vi-l propunem, prin ingredientele sale, stimulează sistemul imunitar. De aceea poate fi băut şi de copii, mai ales că are un gust bun.

Timp de preparare 15 minute

Porții 4

Ingrediente

  •     1 ananas
  •     6 clementine
  •    ghimbir – atât de mult cât vă place la gust; dacă preparaţi sucul pentru copii nu puneţi mai mult de o rădăcină de ghimbir

Mod de preparare

Curăţaţi ananasul şi tăiaţi-l în bucăţi, spălaţi bine ghimbirul daţi-l prin răzătoare, adăugaţi apoi clementinele şi puneţi toate ingredientele într-un storcător de fructe cu o jumătate de cană de apă.

Puteţi bea sucul aşa sau să adăugaţi şi pulpa pentru mai multă consistenţă.

Acest suc este foarte bun şi în curele de slăbire. Dacă luaţi şi Black Latte, rezultatele vor fi excelente!

Ghimbirul – are multe beneficii pentru sănătate, iar motivul principal de creştere a imunităţii este acela că provoacă transpiraţie, una dintre cele mai bune metode de combatere a unei răceli sau gripe. Prin transpiraţie se elimină toxine din corp. Ghimbirul previne, de asemenea, infecţiile orale, inhibând dezvoltarea bacteriilor care duc la apariţia bolilor gingivale precum parodontoza sau gingivita. Ghimbirul este antioxidant şi energizant, combate greaţa şi reduce inflamaţiile.

Clementinele – sunt bogate în vitamina C, care este un antioxidant puternic. Prin conţinutul bogat în vitamina C şi fitonutrienţi întăresc imunitatea, ajută digestia şi buna funcţionare a ficatului, scad colesterolul şi previn formarea pietrelor la rinichi.

Ananas – este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Este antidepresiv, detoxifiant. Datotită proprietăţilor sale este folosit în curele de slăbire şi detoxifiere.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *