Blog

Căi naturale pentru a reduce apariția cearcănelor: 9 remedii la îndemână

Căutați modalități naturale de a scăpa de cearcăne? Nu o să vă vină să credeţi care sunt ingredientele pe care le aveţi la îndemână şi sunt eficiente împotriva cearcănelor.

Deși nu există o anume vârstă de la care încep să apară cearcănele, se poate spune că persoanele de 40-50 de ani au această problemă şi asta din cauză că îmbătrânirea face ca întreaga structură a feţei să se lase. Dar nu este o regulă generală, cearcăne pot avea şi persoanele tinere cu un stil de viaţă nesănătos sau cei care slăbesc foarte mult într-un timp scurt.

Din fericire, există mai multe remedii naturale care pot contribui la reducerea cearcănelor, precum și măsuri preventive care pot împiedica formarea de cearcăne sau accentuarea acestora.

Printre remediile populare se numără măştile anticearcăn. Una dintre variante este masca cu gel, iar aici un exemplu poate fi EyesCover.

Ce cauzează cearcănele?

Există mai multe cauze pentru apariţia cearcănelor. Acestea includ:

  •      lipsa de somn
  •      alergii
  •      stres
  •      alcool
  •      fumat
  •      expunerea la radiațiile UV
  •      dieta bogată în sare
  •      modificări hormonale
  •      genetic

Există nenumărate motive pentru ca cineva să aibă cearcăne, iar doctorii spun că, în funcție de cauza cearcănelor, o persoană poate fi afectată la orice vârstă.

Genetica joacă un rol important, în special pentru persoanele cu tonuri de piele mai închise. Cu toate acestea, factori, cum ar fi diferite medicamente, condiții medicale și obezitate sau, dimpotrivă, slăbire exagerată, pot contribui la apariţia cearcănelor.
Unii oameni au sub ochi o piele mai subţire, ceea ce poate face ca aspectul cearcănelor să fie mai proeminent.

9 modalități naturale de a reduce apariția cearcănelor

În unele cazuri, cearcănele sunt mai pronunțate dacă ochii tăi sunt mai umflaţi.

1.Mierea

Mierea are beneficii antimicrobiene și antiinflamatorii. Ar fi bine să folosiţi miere bio, aplicaţi o cantitate mică pe cearcăne chiar înainte de culcare. Aşteptaţi o oră, două, apoi clătiţi bine.

2.Castraveți

Folosit mai ales în spa-uri pentru tratamente la ochi, castraveții ajută la reducerea umflăturilor, pentru că au proprietăți de întinerire a pielii și efecte antiinflamatorii.

3. Lapte și turmeric

Turmericul are proprietăți antiinflamatorii. Puneți niște turmeric în apă, îl lăsaţi câteva minute, apoi înmuiați două tampoane demachiante pentru ochi şi le aplicaţi pe ochi timp de 15 minute, de cinci ori pe săptămână.

4.Pliculeţe de ceai

Ceaiul negru sau verde conține antioxidanți şi are proprietăți antiinflamatoare și calmante. De asemenea, conține cafeină, care poate să estompeze aspectul vaselor de sânge și să reducă retenția de lichide în jurul ochilor. Ceaiul verde recunoscut pentru efectul său antiinflamator ce elimină acumularea de lichid de sub ochi. Odată ce ați preparat ceaiul, puneți punguţele de ceai în frigider și le puneţi pe ochi când se răcesc.

5.Cartofi sau roșii

În cazul în care cearcănele sunt cauzate de prea mult pigment, puteţi să vă luminați pielea fie cu sucul unui cartof, fie cu o roșii proaspăt stoarse. Cartofii sunt bogați în vitaminele A și C, conțin fibre, fitochimice și potasiu, despre care se spune că ajută la detoxifierea pielii și îmbunătățesc circulația sângelui în jurul ochilor. Roșiile au proprietăți astringente, precum și niveluri ridicate de licopen, care pot ajuta la protejarea pielii împotriva radiațiilor UV dăunătoare.

6.Sucul de lămâie

Potrivit Consumer Health Digest, sucul de lămâie conține acid citric, care s-a dovedit a avea proprietăți de iluminare a pielii. Puteți aplica suc de lămâie direct pe piele sub ochi sau puteți crea o mască adăugând ulei de măsline și miere și aplicați pe cearcăne.

7.Frunzele de mentă

Frunzele de mentă conțin aceleași vitamine și minerale ca lămâile, numai în că în cantități mult mai mici. Se recomandă zdrobirea frunzelor de mentă, apoi le amestecaţi cu puţină apă şi puneţi amestecul sub ochi, timp de aproximativ 20 de minute. Frunzele de mentă au un efect natural de răcire, care poate ajuta la diminuarea umflăturilor de sub ochi și la îmbunătățirea circulației sângelui.

8.Comprese reci

Temperaturile scăzute ajută la micșorarea vaselor de sânge pe orice parte a corpului. Folosirea unei comprese reci pe ochi poate ajuta la diminuarea aspectului cearcănelor și, de asemenea, reduce umflăturilor de sub ochi. Pregătirea unei comprese la rece este simplă. Puteți pune cubulețe de gheață într-o bucată de pânză sau puteți uda o cârpă cu apă rece. O puneţi pe ochi timp de aproximativ 20 de minute, sau cum vă permite nivelul de confort.

9.Cofeina sau albumina

Unele persoane au utilizat cu succes aceste produse pentru combaterea cearcănelor. Cofeina reduce îndeosebi umflăturile de sub ochi.

Măsuri pentru a preveni apariţia cearcănelor

  • Evitați să vă frecați ochii: frecarea ochilor poate accelera pierderea elasticității pielii subțire din această zonă.
  • Feriţi-vă de alergii: pot amplifica umflăturile din zona ochilor. Adresați-vă medicului vostru încaz de alergii, pentru a vă prescrie medicamente care estompează simptomele, cum ar fi picături oftalmice sau un antihistaminic.
  • Schimbați modul în care dormiți: încercați să dormiți pe spate pentru a scădea presiunea constantă a feței.
  • Demachiaţi-vă cu grijă, fără a freca zona din jurul ochilor
  • Reduceți consumul de alcool; dacă beți, asigurați-vă că vă rehidratați foarte bine după aceea.
  • Purtați ochelari de soare cu lentile protective împotriva razelor UV
  • Reduceţi sau renunţaţi la fumat: fumatul accelerează pierderea colagenului din piele.
  • Utilizați un tratament de calmare a zonei ochilor: reduceți umflăturile de sub ochi cu remedii naturale.

Remedii pentru cearcăne pe care ar trebui să le evitați

Înainte de a cheltui bani pe produse care pretind că te scapă de cearcăne, este important să ai aşteptări realiste. Cearcănele nu dispar imediat, ca prin minune. Ele se reduc, iar în funcţie de durata tratamentului şi de abordarea unui sistem de viaţă sănătos, efectul poate fi prelungit.

Trebuie să ştiţi că există câteva produse care pot oferi rezultate temporare – dar cuvântul cheie este „temporar”.

Pe piaţă există şi unele produse care conțin creme de ochi cu retinol, care are proprietăți care tonifică pielea.

Concluzii pentru reducerea cearcănelor

În principiu, ceacănele sunt greu de tratat. Există câteva lucruri care pot ajuta la prevenirea apariției lor, tratamente care le reduc, dar oamenii care doresc ca ochii lor să arate ca atunci când aveau 15 ani nu au aşteptări realiste.
O variantă bună, în anumite cazuri, este folosirea machiajului anticearcăn, rezultatele pot fi spectaculoase. Este obligatoriu să folosiţi, inclusiv iarna, creme de faţă cu protecţie solară 30 SPF minim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *