Ceaiul este bun pentru sănătate, asta este un lucru ştiut, dar sunt ceaiuri care au beneficii importante pentru piele. Anumite ceaiuri vindecă problemele tenului şi-i redau luminozitatea, atât printr-un consum constant, cât şi prin aplicarea lor direct pe piele. Ceaiul, care este bogat în polifenoli (molecule care au proprietăți antioxidante), vă poate ajuta să vă păstrați pielea hidratată, să inversați efectele deteriorării UV și să reduceți inflamația.
Pentru un efect mai puternic puteţi folosi şi crema Lumiskin, cunoscută ca având proprietăţi de reducere a petelor pigmentare şi a pistruilor. Puteţi ţine, pe perioada verii, atunci când pielea este cel mai afectată de soare, praf, transpiraţie, acnee, o cură de o lună, două, cu ceaiuri şi să folosiţi concomitent Lumiskin.
Ceai verde
Prea mult soare poate fi dăunătoar pentru piele și poate cauza semnele precoce ale îmbătrânirii. Studiile au arătat că prin consumul de ceai verde se reduce riscul de apariție a cancerului de piele (desigur, folosind zilnic o cremă cu protecţie solară, de peste SPF 30). Cea mai afectată de soare este pielea feţei, iar pentru a reduce riscurile de îmbătrânire a tenului prea devreme e bine să consumaţi ceai verde, care scade inflamaţiile de la nivelul pielii şi previne apariţia arsurilor solare. Pe lângă consumul zilnic al unei ceşti de ceai verde, puteţi folosi şi produse cosmetice care conţin acest ingredient miraculos pentru ten.
Yerba Mate
Acest ceai redă aspectul tineresc al tenului, este încărcat cu antioxidanți, care ajută la prevenirea și repararea leziunilor cutanate cauzate de radicalii liberi. Băutura este făcută din frunzele uscate ale plantei yerba maté din America Centrală și de Sud și conține, de asemenea, niveluri ridicate de cafeină. Substanţele pe care le conţine Yerba Mate sunt energizante şi sănătoase. Băutura rezultată în urma infuzării frunzelor este energizantă, diuretică, stimulatoare a sistemului nervos central şi antireumatică. Ea conţine multe substanţe nutritive: vitaminele A, C, E, B1 şi mineralele magneziu, calciu, fier, sodiu şi potasiu.
Muşeţel
Dintre toate ceaiurile din plante, muşeţelul este de departe cel mai popular pentru utilizarea în tratarea problemelor cutanate. Dacă ai pielea uscată şi te confrunţi cu acnee, consumă zilnic ceai de muşeţel. În cazul în care ai pielea sensibilă şi suferi de iritaţii sau inflamaţii, poţi aplica ceai de muşeţel direct pe ten, cu ajutorul unui bureţel demachiant.
Rooibos
Ceaiul Rooibos, cunoscut şi sub denumirea de ceai roşu, este indicat persoanelor care se confruntă cu rozacee sau acnee. În compoziţia ceaiului Rooibos se găsesc doi compuşi antiinflamatori, aspalatină şi notofagină, care combat aceste două probleme inestetice. Ceaiul roşu Rooibos este folosit şi ca un element curativ eficient împotriva alergiilor precum eczemele, febra fânului sau bronşita alergică. Are calităţi antiinflamatoare, datorita conţinutului de fenoli. De asemenea acest ceai previne îmbătrânirea prematură datorită antioxidanţilor pe care îi conţine. Antioxidanţii luptă împotriva radicalilor liberi care ne deteriorează, printre altele, pielea.