Mersul pe jos poate părea un lucru simplu, dar are multe beneficii pentru sănătate. S-ar putea să te gândești la o plimbare ca la o cale leneșă de a face mişcare, dar nu este chiar aşa. De fapt, mersul pe jos este un antrenament benefic. Nu numai că îmbunătățește sistemul cardiovascular, circulaţia sangvină, dar ajută la pierderea kilogramelor în plus sau la ameliorarea stărilor de stres şi depresie. De asemenea plimbările sunt recomandate celor are au diabet. Poţi slăbi până la 10 kilograme dacă iei şi Eco Slim.
Eşti pregătit să faci pasul?
Deja am vorbit, în linii mari, despre beneficii:
- previne apariţia diabetului de tip 2
- are rol important în prevenirea şi combaterea bolilor de inimă
- este bun pentru sănătatea creierului, atenuează simptomele depresiei şi stresului
- este bun pentru întărirea oaselor
- reduce riscul apariţiei afecţiunilor colonului
Mersul pe jos îmbunătăţeşte nivelul condiţiei fizice.
Şi este gratis, nu implică nicio cheltuială. Este îndeajuns ca o persoană să meargă pe jos 30 de minute, de trei ori pe săptămână, pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea cardiovasculară.
Chiar şi plimbările scurte sunt eficiente. Persoanele sedentare care fac plimbări scurte pe jos (10-15 minute pe zi) au avut rezultate importante privind îmbunătăţirea condiţiei lor fizice. În cazul plimbărilor zilnice de 30 de minute, cantitatea de grăsime din organism se reduce.
Mersul pe jos susţine viaţa sexuală. Şi asta pentru că viaţa sexuală şi activitatea fizică sunt strâns legate. Studiile au arătat că femeile cu vârste între 45-55 de ani care au făcut exerciţii fizice (inclusiv mers pe jos) au constatat o creştere a libidoului, la care s-a adăugat o satisfacţie sexuală crescută.
Chiar dacă nu presupune un efort deosebit sau o pregătire anume, trebuie să aveţi în vedere câteva aspecte. Pentru mersul alert trebuie să purtaţi încălţăminte sport adecvată şi să vă îmbrăcaţi comod. Mersul pe jos este un exerciţiu fizic bun pentru ca este simplu, dar este important să aveţi o postură corectă a corpului. Nu e nevoie de încălzire, dar e recomandat să mergeţi încet pentru primele cinci minute, apoi puteţi mări ritmul. De asemenea la finalul plimbării puteţi încetini ritmul.
Pentru o activitate mai variată şi care să vă ajute să pierdeţi mai multe kilograme puteţi adăuga unele greutăți, fie le puneţi pe glezne sau le ţineţi în mâini.
Dacă mersul vă plictiseşte, puteţi alterna ritmul. Cîteva minute de mers încet, apoi de mers rapid. Puteţi adăuga un traseu care să presupună urcuşuri sau scări care trebuie urcate şi coborâte.
Tot pentru înlăturarea plictiselii puteţi să vă provocaţi singuri. Folosiţi aplicaţii pe telefonul mobil care vă monitorizează paşii. Încercaţi de fiecare dată să faceţi mai mulţi paşi sau să vă stabiliţi un număr de paşi de făcut zilnic. Puteţi alege, de exemplu, să faceţi 10.000 de paşi zilnic şi să respectaţi acest plan.