Nutriție

Şase salate sănătoase cu avocado

salata-ton-avocado

Salatele cu avocado au devenit din ce în ce mai populare şi asta pentru că sunt sănătoase, iar avocado are multe beneficii. Fructele de avocado reprezintă o sursă bogată de acizi grași esențiali, au rol protectiv împotriva bolilor cardiovasculare şi ajută la controlul greutăţii corporale.

O dietă cu avocado combinată cu Black Latte ajută persoanele supraponderale să slăbească sănătos şi armonios, contribuind la dezvoltarea ţesutului muscular în detrimentul celui gras.

Fructul de avocado devine verde închis sau mov închis când este copt şi bun de mâncat, iar în interior are o sămânţă lemnoasă maron. Un fruct cântăreşte în jur de 300-700 grame.

salata-pui-avocado

1. Salată de pui cu avocado

Această salată este una simplă, iar uneori cele mai simple rețete sunt cele mai bune. Poate fi o masă completă și echilibrată. Pieptul de pui fiert îl tăiaţi făşii şi îl puneţi în bol cu salată, pătrunjel, ceapă roşie tocată, boabe de porumb şi avocado tăiat cubuleţe.

salata-ton-avocado

2. Salată de ton cu avocado

Tonul din conservă îl puneţi în bol împreună cu mult pătrunjel, roşii tăiate cubuleţe, ceapă roşie feliată şi avocado mărunţit. Se poate mânca şi cu pâine prăjită.

salata-avocado-oua

3. Salată cu ouă şi avocado

Fierbeți câteva ouă, prăjiți niște sparanghel, găsiți un avocado destul de copt şi tăiați totul cubuleţe. Se adaugă mărar, ulei de măsline, zeama de lămâie, sare și piper, iar salata este gata.

salata-avocado-rosii-castraveti

4. Salată de avocado cu roşii şi castraveţi

Este cea mai simplă salată, pe care toţi o ştim, de roşii cu castraveţi, la care adăugăm avocado tăiat bucăţele, ardei gras dacă vă place, ceapă verde şi puţin busuioc.

salata-avocado-rosii

5. Salată de roșii cu avocado

Salata de mozzarella cu roşii este preferata multora, la ea adăugaţi bucăţele de avocado şi puţin coriandru.

avocado-castraveti

6. Salată de avocado cu castraveți şi cajun

Este o salată cu un gust interesant, dat de alunele cajun. Se pun castraveţi tăiaţi cubuleţe, avocado, pătrunjel, cajun simplu sau prăjit, cubuleţe de mango.

Avocado are foarte multe beneficii:

 • are în compoziţie 18 aminoacizi care contribuie la formarea proteinelor complexe, esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.
 • previne bolile cardiovasculare.
 • conţine cu 35% mai mult potasiu decât o banană, contribuind la buna funcţionare a aparatului cardiovascular.
 • grăsimile care se găsesc în fructul de avocado cresc colesterolul bun (HDL) şi scad colesterolul rău (LDL)
 • prin conţinutul bogat în fibre joacă un rol esenţial în sănătatea sistemului digestiv. Fibrele insolubile curăţă colonul, previn constipaţia şi pot participa la prevenţia cancerului colonorectal, pe când cele solubile reglează apetitul, prelungind senzaţia de saţietate.
 • este bogat în nutrienţi şi conferă strălucire pielii şi părului.
 • ajută la funcţionarea sistemului imunitar şi a sistemului nervos
 • recomandat celor care au diabet; prin grăsimile sănătoase şi fibrele solubile din conţinut reglează nivelul glicemic şi rezistenţa la insulină a organismului
 • are proprietăţi antioxidante
 • fructul de avocado conţine un carotenoid numit luteină, substanţă necesară pentru menţinerea unei vederi optime
 • conţine vitamina E, substanţa care neutralizează radicalii liberi ce distrug celulele creierului, aşa că poate participa la prevenirea pierderii memoriei şi accelerarea bolilor mentale în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu Alzheimer.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *