Conform statisticilor, aproape jumătate dintre români se confruntă cu un colesterol ridicat. Alimentaţia, stresul, vârsta, fumatul sau starea generală de sănătate sunt printre factorii care duc la creşterea colesterolului.
În ceea ce priveşte tensiunea arterială, valoarea optimă este sub 120/80 mmHg. Aceasta este tensiunea arterială recomandată în general persoanelor care doresc să aibă o stare bună de sănătate. La acest nivel exista un risc mai scăzut de dezvoltare a bolilor de inimă sau de accident vascular cerebral. Heart Tonic, supliment făcut numai din ingrediente naturale, este recomandat persoanelor cu hipertensiune, de asemenea reduce riscul de atac cerebral şi de atac de cord.
Vă oferim şase sfaturi pentru a vă ajuta să reduceţi colesterolul şi tensiunea arterială.
1. Scăpaţi de kilogramele în plus
Modificarea dietei şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos reprezintă primul pas spre rezolvarea problemei. Trebuie să recurgeţi la schimbarea dietei, la o alegere mai bună a alimentelor. De exemplu, usturoiul ajută la scăderea colesterolului.
https://redtrk.net/cum-reduci-colesterolul-ridicat-mancand-usturoi/
În cazul în care sunteţi supraponderal, pierderea de 5% până la 10% din greutatea corporală scade tensiunea arterială, reduce riscul de diabet şi îmbunătăţeşte nivelul colesterolului.
2. Renunţaţi la grăsimile „rele”
Metode de reducere a grăsimilor saturate: înlocuiți untura cu ulei de măsline, care conține cantități bune de grăsimi monosaturate sănătoase pentru inimă; alegeți carne slabă, carne de pasăre sau pește în loc de carne grasă de porc; selectați lapte și iaurt fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi. Evitați mâncărurile procesate excesiv.
3. Consumați cel puțin 25 de grame de fibre zilnice
Studiile leagă o dietă bogată în fibre cu un risc mai scăzut de boli de inimă. Ovăzul, fasolea, dar şi citricele, precum portocalele, ajută la reglarea colesterolului. Cerealele integrale ajută digestia şi scad nivelul trigliceridelor.
4. Mănâncă pește de două ori pe săptămână
Un studiu făcut în SUA estimează că, până în anul 2020, bolile de inimă vor fi principala cauză de mortalitate. Peste 25 de milioane de oameni ar putea să moară anual din cauza complicaţiilor la inimă. Asociaţia Americană pentru Sănătatea Inimii recomandă consumul de peşte de cel puţin două ori pe săptămână. Este bun în special peştele mai gras, deoarece este mai bogat în acizi graşi de tip Omega-3 care reduc riscul de a suferi de artrită, scad nivelul colesterolului şi al tensiunii arteriale.
5. 30 de minute de mişcare, zilnic
Nivelul ridicat al activității fizice ajută la atenuarea riscurilor cardiace asociate cu supraponderabilitatea. Nu trebuie să fii atlet profesionist pentru a face exerciții fizice. Exercițiul moderat (de exemplu, mersul pe jos) vă va ajuta să vă mențineți sănătatea inimii.
https://redtrk.net/30-minute-de-mers-pe-jos-zilnic-iti-pot-schimba-viata/
6. Faceți controale periodice la medic
Studiile spun că peste 80% dintre afecţiuni se transmit genetic. Astfel, dacă aveţi un istoric familial cu probleme cardiace este bine să mergeţi la controale medicale periodice.