Blog

Ceai de cozi de cireşe – bun pentru funcţionarea aparatului urinar, dar mai are şi multe alte beneficii

Ceaiul de cozi de cireşe este cunoscut pentru proprietăţile sale diuretice, asigurând buna funcţionare a rinichilor și reducând retenția de apă. Totodată previne formarea de pietre la rinichi și previne infecții ale tractului urinar. Ceaiul de cozi de cireșe stimulează eliminarea toxinelor din organism prin urină. De aceea, multe persoane care urmează o cură de detoxificare beau acest ceai şi iau suplimente care să îi ajute la detox, precum Detoxic.

Dar ceaiul de cozi de cireşe mai are multe alte beneficii, unele chiar mai puţin cunoscute, pe care vi le vom detalia.

Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de cozi de cireșe:

  • efect calmant
  • reducerea balonării
  • proprietăți antiinflamatorii
  • purificarea sângelui
  • scăderea colesterolului
  • de ajutor împotriva anemiei, celulitei, artritei și gutei

Cum se prepară

Pentru ceai puteți folosi tulpini proaspete sau uscate. Dacă vreţi să uscaţi cozile de cireşe, le puneţi pe o hârtie şi le lăsaţi la uscat într-un loc ferit de bătaia directă a razelor de soare şi fără umezeală. După câteva zile le puteţi pune într-un borcan sau alt recipient etanş.

Pentru a face ceaiul, adăugați 5 lingurițe de cozi de cireşe la 1 litru de apă clocotită. Se fierbe 5 minute. Acoperiți și lăsați la infuzat 15 minute. Dacă nu vreţi să fie concentrat, renunţaţi să îl mai fierbeţi şi îl preparaţi numai prin infuzare. Se strecoară, se pune, în funcţie de preferinţă, zahăr, miere sau alt îndulcitor şi se bea. Este bine să îl beţi pe stomacul gol. Recomandarea pentru o cură cu acest ceai este de 3 căni pe zi, cu 30 de minute înainte de mese. În cazul administrării îndelungate, la fiecare 6 săptămâni se fac 10 zile de pauză.

Beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cozi de cireşe

Dacă mâncaţi cireşe ar fi bine să nu aruncaţi cozile, la fel ca fructele şi aceste cozi sunt benefice pentru sănătate.

Cireșele sunt fructe preferate pentru gustul lor bun. De la roșu aprins până la roșu închis, acest fruct mic este destul de captivant. Are acel echilibru perfect dulce și acru și este de obicei folosit în deserturi. Cireșele conțin o abundență de antioxidanți, au proprietăți antiinflamatorii împreună cu alte beneficii. Cu toate acestea, beneficiile pentru sănătate ale cozilor de cireșe nu sunt atât de cunoscute.

1. Detoxifiere

Cozile de cireșe ajută la eliminarea toxinelor din organism. Este posibil ca mulţi dintre voi să nu fiți conștienți de faptul că puteți include cozi de cireșe în rutina de detoxifiere și să astfel să eliminaţi toxinele din corp. Cantitatea de antioxidanți prezenți în cozile de cireșe curăță foarte bine organismul.

2. Prevenirea pietrelor la rinichi

Cozile de cireșe au o proprietate antiinflamatoare care purifică rinichii și previne formarea de pietre la rinichi. De asemenea, conţin anumiți compuși volatili și săruri de potasiu, ceea ce face ca rinichii să fie mai sănătoși și să funcționeze mai bine.

3. Beneficiu pentru pacienții cu gută şi reumatism

Ceaiul de cozi de cireşe este foarte util pentru tratarea gutei și a reumatismului. Aceste boli slăbesc articulațiile, ligamentele și provoacă dureri severe. Proprietatea antiinflamatoare împreună cu flavonoidele întăresc articulațiile, tendoanele, ligamentele, ajutând astfel pe cei care suferă de gută sau reumatism.

4. Reglează nivelul de colesterol

Dacă aveți colesterol ridicat, ceaiul de cozi de cireşe este o soluție excelentă. Este recomandat să beţi trei ceşti de ceai de cozi de cireşe, până vă reglaţi colesterolul, după care să vă faceţi un obicei de a bea cel puţin o dată pe săptămână acest ceai pentru a preveni creşterea colesterolului.

5. Este un bun calmant

De multe ori preferăm să luăm o pastilă atunci când avem dureri, dar dacă nu este ceva grav ar trebui să încercăm întâi cu ceva natural, cum este un ceai. Ceaiul de cozi de cireşe are proprietatea de a calma durerile, de asemenea are un efect calmant.

6. Reduce balonarea

Atunci când suntem balonaţi avem o stare generală de inconfort. Este un bun moment pentru a bea ceai de cozi de cireşe şi de a scăpa de burta umflată. Este indicat şi în cazul balonării apărute în perioada de menstruaţie. Este bun şi pentru că, aşa cum am mai spus, reduce durerea şi oferă o stare de relaxare.

7. Pierderea în greutate

Este un efcet mai puţin cunoscut. Antioxidanții, proprietățile antiinflamatorii și flavonoidele prezente în cozile de cireșe ajută la reducerea greutății. Ceaiul elimită şi retenţia de apă din corp. Nu elimină doar toxinele, ci și grăsimile din organism. Favorizează contracţia naturală a intestinelor şi îi ajută astfel şi pe cei care suferă de constipaţie.

 8. Tratează infecția tractului urinar

Infecția tractului urinar este foarte dureroasă și, dacă nu este bine tratată şi prevenită, poate apărea frecvent. De aceea trebuie să acordăm atenţie atât tratării, cât şi prevenirii. Urinarea frecventă, durerea în timpul urinării și sângerarea în cazuri severe sunt simptome comune ale acestei infecții. Proprietățile antiseptice prezente în cozile de cireșe ajută la tratarea infecției și o calmează. Este bine, dacă la începutul simptomelor beţi ceai de cozi de cireşe, poate fi prevenită accentuarea infecţiei urinare.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *