Blog

Metode naturiste pentru sănătate şi curăţare rinichi

ceai-rinichi-urotrin-prostata

Pietrele la rinichi sau vezică reprezintă un motiv pentru a apela la metode naturiste, aflate la îndemâna tuturor, pentru a scăpa de probleme. Rinichii au aspectul boabelor de fasole şi sunt poziţionaţi de o parte şi de alta a coloanei vertebrale, în zona lombară, sub torace. Rinichii elimină substanţele toxice şi excesul de lichide, deci curăţă sângele. Pe lângă asta, păstrează un echilibru între sărurile şi mineralele din organism.

Durerea de rinichi este cauzată, de cele mai multe ori, de o infecţie urinară sau de prezenţa pietrelor la rinichi (calculi renali). În cazul bărbaţilor care urinează des poate fi şi o problemă de prostată, iar Urotrin este un produs 100% natural care îmbunătăţeşte funcţionarea aparatului urinar.

ceai-rinichi-urotrin-prostata

În absența bolilor, o dietă sănătoasă și un aport adecvat de apă sunt de obicei suficiente pentru a vă menține rinichii sănătoși. Anumite alimente, plante și suplimente pot ajuta la menţinerea rinichilor sănătoşi. De la paharul de apă de dimineață până la ceașca suplimentară de ceai de plante, iată patru moduri de a vă curăța rinichii și de a le menține buna funcționare.

1. Hidratarea este esențială

Fiecare organ, de la creier la ficat, are nevoie de apă pentru a funcţiona. Ca sistem de filtrare al organismului, rinichii necesită apă pentru a produce urină. Urina este principalul mod prin care organismul scapă de substanțele nedorite sau inutile. Când aportul de apă este redus, volumul de urină este redus. Un nivel scăzut de urină poate duce la disfuncții renale, cum ar fi apariţia de pietre la rinichi.

Este important să beți suficientă apă, astfel încât rinichii să poată curăța în mod eficient organismul de toxine.

Consumul zilnic recomandat de lichide este, conform unor studii, de aproximativ 3,2 litri pe zi pentru bărbaţi și de aproximativ 2,6 litri pe zi pentru femei.

2. Alegeți alimentele care susțin sănătatea rinichilor

  • struguri

Strugurii, arahidele și unele fructe de pădure conțin resveratrol, un puternic antioxidant. Un ciorchine de strugure poate fi o gustare delicioasă după-amiaza. Toamna, un must este de neratat.

  • afine

Afinele au fost adesea lăudate pentru beneficiile lor pentru sănătatea vezicii urinare. De asemenea, merişoarele uscate sunt recomandate şi sunt folosite ca remediu în tratarea infecţiilor urinare.

  • sucuri de citrice şi pepene

Sucurile de lămâie, portocală și pepene galben conțin acid citric sau citrat. Citratul ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi prin inhibarea creșterii cristalelor de calciu. În plus, consumul unei căni de suc proaspăt pe zi poate contribui la aportul zilnic recomandat de lichide.

3. Ceaiuri de curățare a rinichilor

  • ceai de urzică

Are o acţiune antiinflamatorie şi detoxifiantă. Numeroase studii au arătat că acest ceai poate reduce semnificativ riscul de infecţii la nivelul tractului urinar. Proprietăţile sale diuretice fac din această plantă o excelentă opţiune de detoxifiere a orgnismului. Urzica ajută la eliminarea excesului de calciu şi acid uric din organism, elemente care favorizează apariţia pietrelor la rinichi. Ceaiul de urzică este indicat şi în curele de slăbire, ajutând la eliminarea toxinelor din colon şi ameliorând digestia.

  • ceai de păpădie

Păpădia este adesea desconsiderată, dar are multe beneficii. Această plantă medicinală conţine doze crescute de vitamina K, A şi calciu, dar şi antioxidanţi cu proprietăţi curative. Consumul de ceai de păpădie este o metodă naturală de a-ţi proteja ficatul, dar este excelent şi pentru rinichi. Asta se datorează proprietăţilor sale diuretice şi antibacteriene, ce ajută la distrugerea microbilor care pot cauza infecţii şi la eliminarea acestora prin urină.

  • ceai din cozi de cireşe

Ameliorează colicile renale şi previne formarea sau dezvoltarea pietrelor la rinichi. Vă recomand decoctul din cozi de cireşe, la care se pot adăuga frunze de merişor, coada calului sau frunze de mesteacăn, consumat pe o perioadă de 30 de zile. Ceaiul de cozi de cireşe stimulează eliminarea toxinelor din organism, reduce balonarea şi tratează infecţia tractului urinar.

  • ceaiul din mătase de porumb

Este un remediu popular pentru pietrele la rinichi, iar infuzia conține vitaminele B6, C, E, K, săruri de calciu și potasiu. Acest ceai are efect antiseptic și antiinflamator.

  • ceai de merişor

Merișorul poate fi consumat atât sub formă de fructe deshidratate, cât și sub formă de ceai. Este recomandat în tratarea infecţiilor de tract urinar şi a afecţiunilor stomacale, hepatice şi renale. Fructele de merişor conţin calciu, magneziu, potasiu şi vitaminele A, B si C. Un studiu citat de WebMD a arătat faptul că sucul şi ceaiul de merişoare acţionează în doar 8 ore împotriva bacteriilor care cauzează infecţiile de tract urinar. Ceaiul de merişor este eficient şi în cazul infecţiilor cu bacteria Escherichia Coli (E.coli). Cistita se numară şi ea printre afecţiunile care pot fi tratate cu ajutorul băuturilor din merişoare.

  • ceai din flori de coada-șoricelului

Nu este un ceai atât de puternic precum celelalte, însă efectele sale antiseptice și antiinflamatoare nu pot fi contestate. Este recomandat în special în cazul tratamentelor pe termen lung, de 2-3 luni, care previn recurența cistitei.

  • ceai din flori de soc

Este un ceai aromat, cu efecte diuretice ușoare. Este cea mai bună soluție pentru prevenție. Consumat de 2-3 ori pe săptămână, acest ceai va susține funcția renală și va elimina eventualele bacterii care încă nu provoacă simptomele unei infecții.

4. Suplimente cu nutrienți de susținere

Sunt recomandate Vitamina B-6, Omega-3, potasiu. Bărbaţii care urinează des pot lua Urotrin sau Prostect, ambele având compuşi naturali care tratează mai multe afecţiuni, printre care prostatita sau disfuncţia erectilă. Totodată, înlătură disconfortul la urinare.

Vă recomand şi un regim de două zile, pe care îl puteţi repeta ori de câte ori simţiţi nevoia. Este un regim special conceput pentru curăţarea rinichilor.

  • Ziua 1

Mic dejun: Un suc făcut dintr-o lămâie, ghimbir și sfeclă, plus 1/4 cană de afine uscate îndulcite.

Prânz: Smoothie cu 1 cană de lapte de migdale, 1/2 cană de tofu, 1/2 cană de spanac, 1/4 cană de fructe de pădure, 1/2 măr și 2 linguri de semințe de dovleac

Cină: salată mixtă-verde cu 120 de grame de proteine ​​slabe (pui, pește sau tofu), cu 1/2 cană de struguri și 1/4 cană de arahide

  • Ziua 2

Mic dejun: Smoothie cu 1 cană de lapte de soia, 1 banană, 1/2 cană de spanac, 1/2 cană de afine și 1 linguriță de spirulină

Prânz: 1 cană de cereale cu lapte cu 1 cană de fructe proaspete și 2 linguri de semințe de dovleac

Cina: salată mixtă-verde cu 120 grame de proteină slabă (pui, pește sau tofu), 1/2 cană de orz fiert și puţin suc proaspăt de lămâie.

În ambele zile se beau ceaiurile şi sucurile recomandate pentru curăţarea rinichilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *