Mersul pe jos este cel mai popular exerciţiu fizic, iar 30 de minute pe zi îţi pot schimba viaţa.
Vrei să ai un stil de viaţă sănătos? Nu ai timp să faci sport, dar vrei totuşi să ai parte de beneficiile unei activităţi fizice? Nu ai nevoie decât să mergi pe jos.
Din ce în ce mai mulţi oameni sunt afectaţi de obezitate şi asta e din cauza lipsei de mişcare. Dacă vreţi să faceţi sport, dar nu aţi mai făcut de mult mişcare indicat este să începeţi cu mersul pe jos, crescând de la o zi la alta perioadele de timp pentru plimbări. De ajutor sunt şi suplimentele alimentare care vă dau energie şi vă ajută să pierdeţi în greutate. Unele dintre cele mai populare astfel de suplimente sunt Eco Slim şi Chocolate Slim.
Ce pot face 30 de minute de mers pe jos, zilnic, pentru sănătatea voastră:
- Ajută la menţinerea siluetei. 30 de minute de mers duc la arderea a 200 de calorii. În timp caloriile arse se transformă în kilograme pierdute
- Îmbunătăţeşte circulaţia sanguină. De asemenea reduce riscul bolilor de inimă. Studii la Universitatea din Colorado au arătat că femeile la menopauză şi-au reglat tensiunea arterială mergând 30 de minute pe zi.
- Întăreşte oasele, stopează pierderea de masă osoasă la cei cu osteoporoză
- Elimină stresul. Mersul pe jos creşte nivelul de endorfine eliberate în creier şi asta duce la o stare de spirit mai bună
- Întăreşte musculatura, tonifică muşchii picioarelor şi cei abdominali şi chiar pe cei ai braţelor, dacă faceţi o mişcare mai susţinută.
- Reduce durerea. Cu cât facem mai puţină mişcare, corpul devine mai rigid. Mersul pe jos este mai puţin solicitant pentru articulaţii, pune corpul în mişcare şi ajută astfel la reducerea durerilor musculare, de articulaţii şi tendoane
- Îmbunătăţeşte somnul. Persoanele afectate de insomnii au observat o îmbunătăţire a somnului, după ce au mers pe jos cel puţin 30 de minute zilnic.
- Îmbunătăţeşte respiraţia. Atunci când mergem, frecvenţa respiraţiei creşte, iar sângele e mai oxigenat.
- Încetineşte declinul mental, scade riscul de Alzheimer. Un studiu efectuat pe 6.000 de femei cu vârste de peste 65 de ani, efectuat de Universitatea din California, a demonstrat că declinul memoriei din cauza vârstei a fost mai scăzut la cei care mergeau mai mult pe jos.