Blog

Top 5 alimente pentru sănătatea inimii

alimente-inima-cafea-peste-migdale-mere-legume

Sănătatea inimii trebuie să ne preocupe pe fiecare dintre noi, fie că avem vreo afecţiune sau nu. Prevenţia este foarte importantă. Se ştie că unele alimente şi băuturi dăunează sănătăţii inimii şi trebuie evitate, pe de altă parte, altele sunt recomandate şi previn îmbolnăvirea sau ajută la reducerea simptomelor. Cei care se confruntă cu creşterea tensiunii pot lua Cardio Active, un produs cu ingrediente 100% naturale. Recardio este un supliment alimentar şi are rol de a reduce presiunea crescută la nivelul vaselor de sânge. Foarte multe persoane se confruntă cu probleme de inimă, stresul cotidian, stilul de viaţă dezorganisat, sedentarismul, alimentaţia incorectă, predispoziţia genetică fiind factori care contribuie din plin. Vă prezentăm un top cinci al alimentelor recomandate în urma unor studii de specialitate.

alimente-inima-cafea-peste-migdale-mere-legume

1. Migdale

În general, nucile fac parte dintr-o dietă sănătoasă pentru inimă, iar migdalele sunt considerate „medicament gustos pentru inimă” pentru că au acelaşi efect ca unele medicamente care ajută la reducerea colesterolului.

Un pumn de migdale reprezintă o sursă excelentă de magneziu şi de vitamina E, de fibre, de potasiu, de fosfor, de calciu şi de fier. Migdalele au conţinut mare de grăsimi mononesaturate, ceea ce ajută la reducerea colesterolului nociv. În plus, grăsimile mononesaturate sunt o sursă bună de antioxidant şi vitamina E, care menține un sistem imunitar sănătos.

2. Mere

Conform unor studii, consumul unui măr pe zi poate opri oxidarea LDL, care apare atunci când colesterolul se amestecă cu radicalii liberi sau molecule instabile din corp. Ca urmare, colesterolul se deteriorează, provocând inflamație și înfundarea arterelor. Un măr pe zi poate ajuta la scăderea nivelului colesterolului rău cu 8%.

Consumul de mere reduce riscul de infarct miocardic și accident vascular cerebral. Aportul de mere are multiple beneficii pentru inimă, creier şi sistemul digestiv. Potrivit oamenilor de ştiinţă americani, consumul regulat de mere reduce riscul infarctului miocardic şi reglează insulina din organism.

3. Leguminoase

Leguminoasele precum fasolea, lintea și soia pot reduce riscul de boli coronariene, pot îmbunătăți nivelul zahărului din sânge și al tensiunii arteriale și chiar vă pot ajuta să pierdeți în greutate.

Leguminoasele reprezintă o sursă excelentă de proteine de calitate, fibre și minerale, iar asta le recomandă pentru contribuția valoroasă pe care o aduc unei diete sănătoase. Fasolea este ideală pentru persoanele care suferă de boli de inimă, deoarece are un conţinut mare de magneziu şi potasiu, reducând astfel nivelul colesterolului „rău” şi pe cel al trigliceridelor şi asigurând sănătatea optimă a circulaţiei sangvine.

4. Peşte

Acizii grași Omega-3 prezenți în fructele de mare şi peşte reduc riscul bolilor cardiovasculare. Peştii graşi, cum ar fi somonul, heringul, macroul şi, într-o mai mică măsură, tonul, conţin cea mai mare cantitate de Omega-3 şi sunt cei mai indicaţi pentru beneficiile aduse sănătăţii inimii. Se consideră că Omega-3 îmbunătăţeşte, de asemenea, abilităţile de învăţare ale copiilor, reduce trigliceridele, scade tensiunea arterială, întăreşte sistemul imunitar şi ameliorează simptomele artritei.

Consumul a una sau două porţii de peşte pe săptămână, mai ales dacă este peşte gras, reduce riscul de afecţiuni cardiace, în special moartea subită de cauză cardiacă.

5. Cafea

Da, cafeaua este bună pentru inimă, însă nu uitaţi secretul: cantitatea! Sunt persoane care beau o cană mare de cafea dimineaţa, încă una când ajung la serviciu şi apoi încă una dacă ies în oraş şi încă o cafea când ajung acasă, au treabă şi resimt oboseala. Evident, este greşit. Consumul moderat de cafea îmbunătățeşte fluxul sanguin al creierului şi contribuie la activitatea mentală, întărește memoria, reduce oboseala și previne apariția durerilor de cap.

Cofeina este un stimulant și, băută în cantităţi mari sau în concentraţie mare, poate provoca inima să bată un pic mai repede. Pentru majoritatea oamenilor nu este o problemă. Dar, dacă aportul de cofeină este mare, pulsul poate să crească prea mult sau să rămână crescut pe timp îndelungat. Puteți simți chiar că inima bate într-un ritm ciudat, adică să aveți palpitații. Unii oameni spun că se simte ca și inima lor ar sări peste o bătaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *