Blog

Adulții ar trebui să bea lapte matern uman? Care este adevarul?

mama-alaptare

Pentru unii oameni, consumul de lapte matern de către adulţi este un fetiş. Pentru alții, în special în cazul celor care practică fitness și culturism masculin, laptele matern uman poate fi o sursă bună de proteine ​​sau un stimulent pentru sistemul imunitar. Există, de asemenea, unii care cred că laptele matern uman poate vindeca cancerul, disfuncția erectilă, poate îmbunătăți performanțele atletice sau poate face alte miracole. Adevarul? Laptele matern are multe beneficii, dar pentru bebeluși.

mama-alaptare

Când citiţi despre toate lucrurile uimitoare pe care le face laptele matern pentru copii, contribuind atât la creșterea fizică, cât și la cea mentală, întrebarea este dacă aduce beneficii şi adulţilor. Unii specialişti spun că nu există vârstă la care laptele matern să nu fie benefic. Îngrijorător este faptul că laptele uman poate fi contaminat, dacă persoana în cauză are anumite afecţiuni poate transmite de la boli infecțioase la sifilis şi HIV. Dar, majoritatea doctorilor susţin că laptele matern este destinat copiilor, nu adulților.

Laptele matern are un nivel mai scăzut de proteine ​​decât cel de vacă. Orice minerale și alte substanțe nutritive pe care le conține şi ajută la recuperarea organismului după antrenament, de exemplu, pot fi găsite în băuturile energizante pentru sportivi și în alte suplimente. Cei care vor să îşi dezvolte masa musculară au alternatieve mai viabile, cum ar fi, de exemplu, Muscle G.

Multe mămici susţin că laptele matern este foarte eficient pe post de demachiant, dar şi de calmant al ochilor. Altele susţin că vindecă acneea. Cea mai ciudată întrebuinţare cosmetică a laptelui matern este însă aceea de deodorant. Se pare ca există mămici care îşi folosesc laptele inclusiv pe post de roll-on, soluţia clar nefiind una indicată şi nici prea eficientă.

Şi dacă vi se par ciudate aceste utilizări ale laptelui matern, atunci cu siguranţă următoarea variantă pe care o prezentăm depăşeşte orice imaginaţie. Există şi mămici care folosesc laptele matern pe post de lubrifiant sexual, susţinând că este foarte eficient şi în acest scop. Cel mai bine este în aceste cazuri să folosiţi produse precum Forte Love.

Un alt argument adus de cei care considerăcă laptele matern nu este bun de consumat de către adulţi este că natura nu lasă lucrurile la întâmplare, astfel că mamele produc lapte pentru bebeluşi doar o perioadă de timp limitată. Asta, spun ei, pentru că necesităţile nutriţionale ale adultului diferă de cele ale nou născutului. Sunt studii care arată că laptele în general nu este sănătos pentru fiinţele umane, fiind responsabil pentru apariţia unor tulburări gastro intestinale, dereglări hormonale sau chiar tumori.

Dacă intenționați să încercați laptele matern și veţi descoperi că vă oferă mai multă energie, îmbunătățește aspectul pielii sau produce alte miracole sănătoase, este mai probabil să experimentați efectul placebo, nu minunile laptelui matern. Și asigurați-vă că aveți surse responsabile, pentru a evita riscurile.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *